Cytat Zamieszczone przez MarekC
Dzięki bebop za opinię. Wpadłbyś kiedyś po zmroku, z rodzinką na radomski cmentarz przy Ul. Limanowskiego we Wszystkich Świętych, gdy nie ma gdzie palca wetkąć, a od kilku osób usłyszałem ciekawe określenia co myślą o ludziach robiących wtedy fotki.
po pierwsze Radom jakoś tak nie po drodze. wlepili mi rok temu mandat z fotoradaru, więc wspomnienie mam średnie. szczęśliwie dopiero dociskałem gaz, więc więcej niż 30 nie nabiło :-( na trzypasmówce 30km/h??? no niech będzie.

po drugie nikt nie każe robić zdjęć. robisz zdjęcia bo chcesz. mam nadzieję, że widzisz coś co chcesz utrwalić i podzielić się tym z innymi. niestety nie znalazłem w zdjęciach, które pokazałeś nic ciekawego. może to jeszcze nie były zdjęcia do pokazywania innym?

Wziąłbyś ode mnie 350d z kitem (niestety póki co nie mam niczego lepszego), pofocił bez flesza, bez statywu (rodzina nie pozwala na zbyt długie przymierzanie się)..może nauczyłbym się czegoś od fachowca :-).
jeżeli:
a) nie mam pomysłu
b) warunki zabijają możliwości sprzętu (które potrafię uzyskać)
c) rodzina mnie goni

to zwykle nie robię zdjęć. dzisiaj spędziłem czas do południa z średniakiem na cmentarzu prawosławnym na Woli. ładnie bylo. mało ludzi. słoneczko. były wiewiórki, ale Vitez musiał je przestraszyć kiedyś, bo na widok 20D się pochowały. na średniaka tak nie reagowały.

Bo wiesz jakoś te stare groby w ciemności stały, AF nawet nie drgnął, gdy znalazłem jakieś klimatyczne ujęcia, to nawet przy 1600 ISO światła przy kicie brakowało (zauważ dziury między numerami fotek), a mam nauczkę po Teatrze Ognia, że w takich sytuacjach flesz wszystko psuje..
nie bardzo rozumiem: reportaż chciałeś robić?
a) w nocy
b) kitem czyli dość ciemnym obiektywem
c) na statywie
d) flashem?

Nie mam moze zdolności i oka artysty fotografika, ani choćby dobrego warsztatu foto, ale wydaje mi się, że z mym szkłem w tej sytuacji i Ty miałbyś trudności ze sfoceniem czegoś.
czasami trzeba dojrzeć do powiedzenia sobie: pass. nie potrafię. wiem, że nic z tego nie będzie. a tak w ogóle to ja landszafciarz jestem i się nie znam.

BTW.. byli grajkowie, piekne takty poloneza Ogińskiego dobiegały do uszu.. Strzeliłem im 4 fotki starając się uchwycić jak najwięcej światła padającego na nich..niestety nawet PS nie pomógł
no nikt nie mówił że będzie łatwo. punk rock to nie łaskotki