Cytat Zamieszczone przez bytheway_r Zobacz posta
filtrów z systemu Cokin i właściwie tu mam tylko pytanie, czy do prawdopodobnie pochmurnej Irlandii kupić szarą połówkę 0.9, czy 0.6?
Jeśli wcześniej nie korzystałeś z systemu cokina, to jak już chcesz kupować, to weź 0,9 - na moje są bardziej przydatne PS: z systemu cokina filtry tylko kupuj oryginalne, holder i przejściówkę kup podrobioną - jakieś wielkiej różnicy nie czuć

Co do statywu to mam wątpliwości, czy będzie sens targać ten niemały i nielekki kawał sprzętu ze sobą przez całe dnie. Podróżował będę przy użyciu szeroko pojętej komunikacji miejskiej i z buta pewnie też sporo. Większość czasu spędzę jednak wewnątrz miasta i raczej podczas dnia.
A monopod? Zastanów się nad dobrym monopodem, przyda Ci się do mocowania Tokiny i w dodatku świetnie służy jako kijek do chodzenia
Ujmę to tak, przekonany jestem bardziej do fisha i lampy
Fish świetnie się nada
Ostatnia kwestia - uznałem, że warto zmienić pasek na coś mniej bijącego po oczach i... warto coś takiego?
Wszystko dla Twojej wygody
Ja bym jeszcze na Twoim miejscu zastanowił się nad gripem (o ile nie posiadasz?) i dodatkowymi aku także do lampy