Tak jak już napisał dzik jest możliwość stosowania filtrów z tym aparatem. Potrzebny jest jednak specjalny adapter, którego w tej chwili pewnie ciężko dostać, lecz za jakiś czas na penwo pojawią się jakieś zamienniki. Żeby założyć ten adapter trzeba odkręcić metalową obręcz, która jest wokół obiektywu. Minusem tego typu zastosowań jest oczywiście powiększenie rozmiarów aparatu (podczas zmiany ogniskowej obiektyw wysuwa się na jakieś 4 cm, więc taki też będzie ów adapter). Przy takim aparacie producent mógł pomyśleć o zastosowaniu jakiegoś gwintu na końcu obiektywu.
Aparat całkiem ciekawy. Zrobiłam nim kilka zdjęć testowych i faktycznie nawet przy maksymalnym otworze przysłony prezentuje dobre właściwości obrazu, jakość zdjęć bardzo dobra, zarówno jeśli chodzi o ostrość jak i kolory. Dobrze leży w dłoni (mam małe ręce, więc to nie problem). Dobre wrażenie sprawia też jakość wykonania. Sama na niego zachorowałam jak tylko sobie wyobraziłam, że na cięższych górskich szlakach nie musiałabym chować aparatu głeboko do plecaka... Ale chyba jeszcze poczekam na spadek ceny
![]()