the silence is deafening
test na dpreview:
http://dpreview.com/reviews/samsungtl500/page12.asp
godny konkurent LX3
Robert z Poznania nisko się kłania
30D ; S10-20; C17-200 2.8-4.0 ; C 50 1.4 ; C 85 1.8
Mój fotograficzny miszmasz (flickr):
Kto kupuje i zabiera...
Wczoraj go macałem i macalni.
Nie mam pytań sprzęt profeska, szkło większe niż Panas 8), bardzo mi się spodobał. Imho mniej plasticzany niż Nex3 (plastikowa różowa porażka).
Bardzo, solidne wrażenie sprawia ekran rozkładany, wykręcany. Stara, dobra szkła Canona serii Gie.
BTW. Mamie to bym kupił jakieś płaskiego "Ixusa".
the silence is deafening
Troche ochłonąłem i moge wytknac dwie glowne wady:
- bateria smiesznie krotko trzyma (AMOLED wcale nie taki malo pradozerny?)
- brak czujnika orientacji WTF ?? Powodzenia w ogladaniu pionowych zdjec na kompie, (niby SHIFT+J w Irfanie zalatwia sprawe, ale to dodatkowe klikactwo).
Ogolnie musialbym porownac AMOLED do podobnego ekraniku LCD, ale mam wrazenie ze ogolnie szału nie ma jesli chodzi o jakosc.
Aha.. co jakis czas mimowolnie dotyka sie paluchem do przedniej soczewki.
Zawiesil mi sie raz, mimo tego ze wgralem najnowszy soft (pomoglo tylko wyjecie i ponowne wlozenie baterii). Mam nadzieje ze to nie bedzie wystepowalo zbyt czesto.
Reszta wad, to drobnostki, zasadniczo do przelkniecia
Chyba masz kiepską baterię.
Moja trzyma bardzo długo
AMOLED jest rewelacyjny ( mam już 3 aparaty z takim wyświetlaczem) wszystko widać.
Tu to co nim zrobiłem, jak na mnie to malutko, mam go od czerwca i dopiero 650 zdjęć na liczniku:
http://www.flickr.com/photos/didmyse...7624286972561/
Mi generalnie przeszkadzają dwie rzeczy.
Tak przyzwyczaiłem się*do NX10, że nie mogę się przestawić na EXa. Druga mógł by być pół ciuta szybszy w RAWach, chociaż to zależy od karty.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
wszystko widać. na LCD oczywiście też widać, ale ekrany te testowałem w pełnym słońcu a wtedy widać różnicę pomiędzy AMOLED i LCD.
Ostatnio edytowane przez Daniel*1977 ; 05-08-2010 o 19:58 Powód: Automerged Doublepost
.. Mam nadzieje ze to tylko kwestia formatowania baterii , ogolnie starczyla mi na okolo 200 zdjec (3 godziny lazenia po Toruniu).. to zdecydowanie za malo ...
To wszystko tłumaczy ja testowałem w Kołobrzegu
Uważam że aparat jest naprawdę dobry o może służyć jako uzupełnienie.
the silence is deafening
Test na fotopolis delikatnie mowiac tendencyjny i nie jestem odosobniony w odczuciach. Na forum fotopolis w dziale samsung uzytkownicy wyrazili opinie na temat testu![]()