Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Epson R1900 - przestroga przed kartridżami ze sklepu inks.pl

Mieszany widok

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Angry Epson R1900 - przestroga przed kartridżami ze sklepu inks.pl

Jakiś czas temu sprowadziłem sobie z UK atrament Lysona do drukarki Epson R1900 żeby zaoszczędzić na wydrukach. Ze względu na cenę zdecydowałem się na zakupienie kartridży do wielokrotnego napełniania zamiast CISa. Zamówiłem więc za 200zł te naboje w sklepie Inks.pl:

http://sklep.inks.pl/index.php?actio..._przedmiot=386

Naboje przyszły w jakimś pudełeczku no-name z malutką drukowaną instrukcją użytkowania i wyglądały dość solidnie. Jak się później okazało to były tylko pozory. Pierwsze co mi nie pasowało to duże zużycie tuszu, musiałem bardzo często uzupełniać atrament - o wiele częściej niż*wymieniałem oryginalne kartridże epsona. W końcu zauważyłem, że naboje przeciekają. I to nie przez otwory, ale przez szczeliny w krawędziach. Efekt - zalana drukarka i plamy na wydrukach. PRZESTRZEGAM PRZED KUPOWANIEM TYCH KARTRIDŻY.

Na zdjęciu poniżej zaznaczyłem miejsca, w których kartridże zaczęły przeciekać. Nie ze wszystkimi się tak stało, ale tak czy inaczej widać, że to niezły bubel. Teraz żałuję, że nie dołożyłem trochę więcej kasy i nie kupiłem CISa Lysona.

Domyślnie

Tylko oryginał , tanio to się kupuje wątróbkę z kością , chcesz mieć dobrze i bez problemów używaj sprawdzonych rzeczy. Jak to mówił mój nauczyciel " Nas biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy "
    Jedynki Piątki eLki i duperelki

Dopiero zaczyna Awatar matefusz

Domyślnie

@maczkus, dlaczego obwiniasz sklep? Trzeba było do nich napisać, że dostałeś wadliwy towar. Na pewno by Ci wymienili.

Od roku używam takich samych z R265 i nigdy nie miałem takich problemów. Co prawda nie kupowałem na inks.pl ale są identyczne

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie obwiniam sklepu tylko podaję źródło gdzie kupiłem, bo producent się na tych nabojach nie podpisał.

Domyślnie

Ja bym na Twoim miejscu zadzwonił do nich i powiedział, gdzie leży problem.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matefusz Zobacz posta
    Ja bym na Twoim miejscu zadzwonił do nich i powiedział, gdzie leży problem.
    i nie przestrzegł byś kolegów przed takim bublem?
    Nieładnie...
    A na poważnie - co ma zrobić sklep? Wymienić Ci drukarkę? Oddać za zniszczony papier i sprzęt?
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    i nie przestrzegł byś kolegów przed takim bublem?
    Nieładnie...
    A na poważnie - co ma zrobić sklep? Wymienić Ci drukarkę? Oddać za zniszczony papier i sprzęt?
    Przestrzegłbym oczywiście ale tak jak wyżej napisałem, mam te same kartridże i nic mojej drukarce (jak i samym kartridżom) nie dolega

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Drukarka się*nie zniszczyła na szczęście. Zamówiłem sobie teraz oryginalny system stałego zasilania z Lysona bo te co oferują tutaj to też chyba jakieś noname... A do sklepu chyba nawet nie będę pisał bo nie mam dowodu zakupu...

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maczkus Zobacz posta
    Drukarka się nie zniszczyła na szczęście.
    Dobre i to. Ja jednak zawsze wolę chuchać na zimne i kupuję oryginały. Cenowo boli ale problemów przynajmniej nie mam
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

Mam takie same w R1800 i mialem identyczne w R1400
    Nie przeciekaja a uzywam ich juz troche....jedyna wtopa byla wtedy kiedy sam przebilem igla ze strzykawki ktora napelnialem pojemnik jego wewnetrzny zbiornik (te kartridze sa zbudowane tak ze na zewnatrz jest plastikowe pudelko a w srodku elastyczny zbiorniczek.
    Nadmierne zurzycie nie wynika z nieszczelnosci tylko z fizyki.
    Oryginalne kartridze epsona maja w srodku cos jakby gabke krtora uniemozliwia swobodne grawitacyjne wyplywanie atramentu. Te w srodku sa puste i postawie dolary przeciw orzechom ze nie zatykales ich tymi gumowymi korkami ktore byly w zestawie a ktore sluza wlasnie do tego zeby atrament nie wyciekal kiedy drukarka jest nieuzywana

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów