Jakiś czas temu sprowadziłem sobie z UK atrament Lysona do drukarki Epson R1900 żeby zaoszczędzić na wydrukach. Ze względu na cenę zdecydowałem się na zakupienie kartridży do wielokrotnego napełniania zamiast CISa. Zamówiłem więc za 200zł te naboje w sklepie Inks.pl:
http://sklep.inks.pl/index.php?actio..._przedmiot=386
Naboje przyszły w jakimś pudełeczku no-name z malutką drukowaną instrukcją użytkowania i wyglądały dość solidnie. Jak się później okazało to były tylko pozory. Pierwsze co mi nie pasowało to duże zużycie tuszu, musiałem bardzo często uzupełniać atrament - o wiele częściej niż*wymieniałem oryginalne kartridże epsona. W końcu zauważyłem, że naboje przeciekają. I to nie przez otwory, ale przez szczeliny w krawędziach. Efekt - zalana drukarka i plamy na wydrukach. PRZESTRZEGAM PRZED KUPOWANIEM TYCH KARTRIDŻY.
Na zdjęciu poniżej zaznaczyłem miejsca, w których kartridże zaczęły przeciekać. Nie ze wszystkimi się tak stało, ale tak czy inaczej widać, że to niezły bubel. Teraz żałuję, że nie dołożyłem trochę więcej kasy i nie kupiłem CISa Lysona.