Zamieszczone przez
tymczasowa
MariuszJ: Dobrze juz dobrze, ulegam na tej podstawie ze jesli siegne po obrobke to dlatego zeby te zdjecia odratowac w sposob najbardziej naturalny. Juz gdzies tam na tym forum drazylam temat ingerowania w zdjecia na zasadzie "kupilem sobie lustro, pojde sobie trzasnac zdjecie.. obrobie je i bedzie super!" - pomijajac fakt, ze wiele ludzi naprawde kupuje lustrzanke dla tzw "lansu" - bez programu jednak wiele nie zrobią.
Mam pytanie: Nie uzywam PHOTOSHOPA i poki co nie mam zamiaru nawet do niego podchodzic; bardzo lubie pakiet Canona ale nie o tym teraz: - jakie mozecie polecic programy do naprawy tego typu koncertowych fot? (m.in koncertowych - chce pozostac na razie w temacie, bo wiem ze jest mnostwo watkow o tym jak i co lepiej i czym) - tu poprosze o subiektywna opinie. Program ktory nie jest photoshopem ani corelem i moze uczynic jakies cudo. (?)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.. ps. nie mam zielonego pojecia na ile ten koles od zdjecia z obiektywem 85 na koncercie ingerowal w foto (czy i jak je ratowal - tego przeciez nie widac eh) Chcialabym wiedziec, ze to zdjecie jest w miare surowe i wyszlo pod wplywem jednego przycisniecia buttona, a nie klikania wokol myszka w photoshopie.