Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Zakup Canona 50D

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Zakup Canona 50D

W zasadzie do tej pory korzystałem z Canona 300D oraz zestawu obiektywów 80-200L, 14L, 24-70L, przymierzam się do 85L

Mam kapusty na Canona 50D i na wiecej za ch... nie wykrzesam... Czy mozecie mi powiedziec jakieś jego opinie, bo w sieci sa i owszem, ale nie sa obiektywne. Wydaje sie ze to ostatni sprawiedliwy aparat - bez dodatkow gownianych typu krecenie filmow i tak chcialbym aby pozostalo.

Przez moją myśl przeszla 550D ale nie znam go i to chyba jakos niedawno wyszlo raczej?

Pozdrawiam
    eKrowa

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekrowa Zobacz posta
    W zasadzie do tej pory korzystałem z Canona 300D oraz zestawu obiektywów 80-200L, 14L, 24-70L, przymierzam się do 85L

Mam kapusty na Canona 50D i na wiecej za ch... nie wykrzesam... Czy mozecie mi powiedziec jakieś jego opinie, bo w sieci sa i owszem, ale nie sa obiektywne. Wydaje sie ze to ostatni sprawiedliwy aparat - bez dodatkow gownianych typu krecenie filmow i tak chcialbym aby pozostalo.

Przez moją myśl przeszla 550D ale nie znam go i to chyba jakos niedawno wyszlo raczej?

Pozdrawiam
    eKrowa
    Ja mam 50d napisz co Cię interesuje.

Ja kiedyś na podstawie opisu na Twojej stronie kupiłem Olympusa 5060 (kojarząc fotografię kropelek i nick) :-) i teraz mam szansę rewanżu.

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

krople to standard, ale wchodze bardziej w pomieszczenia ciemne, zalezy mi przede wszystkim na nie uzywaniu lampy blyskowej, szklarnie mam wystarczajaca. Szukalem Canona w tej cenie i osbecnie w podobnej jest albo 50D albo 550D. Jakie sample bym nie ogladal to z 50D zdjecia podobne sa do wysokiej jakosci zdjec ze srednioformatowego aparatu, natomiast z 550D napakowane pokrecaczy koloru i ostrosci, gdzie balans kontrastu jeszcze daje rade w dzien, ale kiedy robi sie ciemno lekko to 550D nei daje rady. A ja wlasnie chcialbym fotografowac o zmroku, w nocy, nad ranem glownie.
    5D mogę nabyc w podobnej cenie ale uzywany, wiec jesli o mnie chodzi... to wole 50D nowy niz 5D uzywany.

Wszelkie opinie, sugestie i prostowanie moich mysli mile widziane. Zakup planowany na wtorek/srode, wiec dobrze byloby cos ustalic.

Pozdr

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

krople to standard, ale wchodze bardziej w pomieszczenia ciemne, zalezy mi przede wszystkim na nie uzywaniu lampy blyskowej, szklarnie mam wystarczajaca. Szukalem Canona w tej cenie i osbecnie w podobnej jest albo 50D albo 550D. Jakie sample bym nie ogladal to z 50D zdjecia podobne sa do wysokiej jakosci zdjec ze srednioformatowego aparatu, natomiast z 550D napakowane pokrecaczy koloru i ostrosci, gdzie balans kontrastu jeszcze daje rade w dzien, ale kiedy robi sie ciemno lekko to 550D nei daje rady. A ja wlasnie chcialbym fotografowac o zmroku, w nocy, nad ranem glownie.
    5D mogę nabyc w podobnej cenie ale uzywany, wiec jesli o mnie chodzi... to wole 50D nowy niz 5D uzywany.

Wszelkie opinie, sugestie i prostowanie moich mysli mile widziane. Zakup planowany na wtorek/srode, wiec dobrze byloby cos ustalic.

Pozdr
    Czyli sam już wybrałeś. Jeżeli szukasz potwierdzenia to powiem tak: kup 50d. 550d i cała seria jest za mała aby używać ze szkłami 70-200. Bardzo niewygodnie się je wtedy trzyma. Dopiero jak dokupisz grip to będzie w miarę ergonomicznie.

Co do wyboru nowy kontra używany. To nie raz na formach samochodowych czytałem; chcę nową Fabię, oszalałeś za tę samą cenę masz 6 letnieko passata albio 10 letniego mercedesa. Tylko, że jak masz nowy to masz gwarancję, wiesz, że nie było żadnych przygód i szanse, że coś się zepsuje następnego dnia są o wiele mniejsze.

Coś już napisał

Domyślnie

Pozdr
    Możesz podać przykład tych sampli ?

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jakie sample bym nie ogladal to z 50D zdjecia podobne sa do wysokiej jakosci zdjec ze srednioformatowego aparatu, natomiast z 550D napakowane pokrecaczy koloru i ostrosci, gdzie balans kontrastu jeszcze daje rade w dzien, ale kiedy robi sie ciemno lekko to 550D nei daje rady.
    Hę? Uśmiecham się jak to czytam, internet jak i papier - wiele zniesie
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Pozdr
    Wydaj kasę raczej na okulistę... 50D obrazek daje przeciętny, szumi wyraźnie nawet przy ISO200 a jakby co to już lepiej kupić 40D...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Wydaj kasę raczej na okulistę... 50D obrazek daje przeciętny, szumi wyraźnie nawet przy ISO200 a jakby co to już lepiej kupić 40D...
    Popieram, choć nie popadałbym w przesadę 50d po prostu jest... zwykłym canonowskim aparatem APS-C, wyposażonym względem serii trzycyfrowej w nieco mniej badziewny AF.

Przy L-kowych obiektywach można go traktować jedynie jako rozwiązanie tymczasowe i w tym spokojnie może go zastąpić równie dobry 40d. Ba, nawet 20d. Ba! Równie dobrze i 300d może zostać, co - dolega mu coś?

Zbierzesz, jak to piszesz, kapustę na 5d czy 1d, kupisz sobie coś co rzeczywiście zmieni Ci obrazek. Obrazek, który powstaje w miejscu i za pomocą technologii - która uwierz, nie ma nic wspólnego z bełkotem pt. 50d uchyli Ci bram średnioformatowego raju (podczas gdy 300d to prawie kompakt cioci ).

Co innego, gdybyś nie miał nic, kompletowałbyś obiektywy od zera i jednocześnie nie chciałbyś wydawać na całość kwotę nie znajdującej żadnego uzasadnienia w głębokości Twojej pasji. Wtedy 50d i secik obiektywów z głównym EFs-em jest bardzo dobrym rozwiązaniem.
    Entuzjastyczny Neofita

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    nie no bez jajuf.. troszkę chyba poleciałeś.. ja jestem zadowolony ze zmiany 40@50.. wszak kosmetyczna, ale dla mnie jakość jest bardzo dobra. Nie narzekam nawet na ISO 800 w ciemniejszych kościołach, a w połączeniu z f/1.8 ewentualnie doświetleniu lampą jest bardzo dobrze.. wiem wiem.. to nie FF, ale nie przesadzajmy.

ps. kolejny temat na forum, który zmierza do stwierdzenia - "panaceum na zdjęcia, to FF i eLki" - już mnie mdli.. to po co kupujecie te badziewiaste 30, 40 i 50? darujcie sobie i kiście kapuchę na jeDynkę.

#
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Domyślnie

To chyba bardziej dozbieraj jeszcze na 5D stare dobre poczciwe body. Wtedy też wykorzystasz swoje słoiki w pełni.
    Canon FF i słoików kilka

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów