Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Pogromcy mitów

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

To moze poddamy kolejne do oceny ?

Sam piszesz o fotografach robiacych zdjecia bez lampy. O ludziach ktorzy nie uzywaja lampy bo ona psuje klimat. Piszesz takze ze pozniej wychodza zdjecia niedoswietlone, ziarniste i temu podobne - w skrocie - ze jak jest zle, to mozna isc w czarno-biale ziarno. Ale patrzac na to zdjecie, mam wrazenie ze wlasnie to jest ratowanie sie kiczowata obrobka w celu odwrocenia uwagi od kompozycyjno-technicznych aspektow tego zdjecia...

Poza tym, zaciekawil mnie pewien fragment jednego z wpisow, a konkretnie:

"Wielokrotnie zwracały się do nas pary obdarzone płytą, ze zdjęciami wykonanymi przez "zawodowca", z prośbą o pomoc, bo zdjęcia ślubne, które miały być tanie i fantastyczne, okazały się ziarniste, nieostre, rozmazane i niedoświetlone."

"Niewiele wtedy można zaradzić, ale zawsze coś można ratować na komputerze."

Poprawiacie wtedy zdjecia nie swoje, tylko kogos, kto mial inna wizje niz wasza czy pary? Toz to na kryminal zakrawa

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

Canon cię chyba w dzieciństwie skrzywdził, tak po nim jeździsz i coś nie wydaje mi się żeby nifty fifty był ulubionym i polecanym przez profesjonalistów (tu ślubnych) szkłem

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    To moze poddamy kolejne do oceny ?

Sam piszesz o fotografach robiacych zdjecia bez lampy. O ludziach ktorzy nie uzywaja lampy bo ona psuje klimat. Piszesz takze ze pozniej wychodza zdjecia niedoswietlone, ziarniste i temu podobne - w skrocie - ze jak jest zle, to mozna isc w czarno-biale ziarno. Ale patrzac na to zdjecie, mam wrazenie ze wlasnie to jest ratowanie sie kiczowata obrobka w celu odwrocenia uwagi od kompozycyjno-technicznych aspektow tego zdjecia...

Poza tym, zaciekawil mnie pewien fragment jednego z wpisow, a konkretnie:

"Wielokrotnie zwracały się do nas pary obdarzone płytą, ze zdjęciami wykonanymi przez "zawodowca", z prośbą o pomoc, bo zdjęcia ślubne, które miały być tanie i fantastyczne, okazały się ziarniste, nieostre, rozmazane i niedoświetlone."

Poprawiacie wtedy zdjecia nie swoje, tylko kogos, kto mial inna wizje niz wasza czy pary? Toz to na kryminal zakrawa
    naprawde mocna rzecz, uuuuu mocna,
    takie foty znacząco podnoszą mi samoocenę:-D
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Jeeeeenyyy.. Wielka stopa!!!
    Na świat spoglądam przez armatę...

Początki nałogu Awatar Maver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Pomijajac aspekty warsztatu fotografa i "stylu" jaki prezentuje, to w takim wypadku mozna po prostu zrobic odbitke na papierze, ktora w porownaniu zdjecia odtwarzanego z DVD na 52" plazmie powinna byc o niebo lepsza :P
    Ale rozumiem ze teraz to malo trendy jest... Poza tym papierem mozna sie zaciac, i tragedia murowana.
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Domyślnie

Artykuły z serii 'pogromcy mitów' miejscami są nawet sensowne.

Ale zdjęcia to hipokryzja.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lightsensitive Zobacz posta
    No to mnie przyłapaliście na fotce, która Wam się nie podoba.
    Dlaczego jest opublikowana skoro jestem taki mądry?
    Dlatego, że podobała się klientom - sami ją wybrali - jak wiadomo klient nasz pan i jego gusty rządzą.
    Czy inne fotki też są takie kiepskie?
    Wszystkie wybrali klienci.
    Może założymy mi tu prywatną galerię?
    A i gdzie ja piszę z pogardą o zdjęciach w "starym stylu"?
    Poza tym chyba nie muszę podpisywać się pod każdym artykułem na stronie skoro w kontakcie można znaleźć moje dokładne dane i wiadomo, że strona jest moja :-)
    Zapraszam częściej do mnie na stronę - będzie jeszcze ciekawiej :-)
    Pozdrawiam
    Ra-V "Lightsensitive" Charlikowski
    wiekszosc Twoich zdjec w galerii jest kiepskich, niektore moz a by bylo powyciagac fajna obrobka bo wiekszosc to chyba surowe JPG, przynajmniej takie mam wrazenie,
    ale to nie o to chodzi nawet, z Twoich zdjec nie smieja przez Twoje teorie, ktore wlasciwie nic nie maja do rzeczywistosci.

np to:
    Bo to zły fotograf był - lista ostrzeżeń

# ogłaszanie, że fotograf z zasady nie używa lampy błyskowej - udowadnia w ten sposób, że nie bierze pod uwagę różnorodnych warunków oświetleniowych podczas wykonywania zdjęć - czasem jasny obiektyw niestety nie wystarczy i mamy niedoświetlone, bądź bardzo ziarniste zdjęcia oraz zbyt małą głębię ostrości...,
    # ogłaszanie, że fotograf używa tylko jasnej profesjonalnej optyki - możecie się spodziewać, że programowo nie używa nigdy lampy błyskowej - skutki, jak wyżej...,
    z Twojego tekstu, z Twojego toku myslenia jasno wynika ze masz wielkie braki jakiekolwiek percepcji artystycznej,
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Coś już napisał Awatar yanovitz

Domyślnie

Oczojebna trochę ta obróbka...

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Oczojebna? Kaszana i tyle... Sorry ale to jakaś kpina moim zdaniem obrabiać a taki sposób zdjęcia, mądrzyć się w artykułach i krytykować innych. Proponuję autorowi artykułu wrócić do fotograficznego przedszkola.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

... Nikon D300 zaś jest w stanie zaoferować wysokiej jakości obraz do czułości ISO 800, a nawet ISO 1600.
    Trudno, żeby robiło to wrażenie, choć sam nie jestem zwolennikiem wysokiego iso. W tym doskonałym D300 brakje, jakby nie było, tradycyjnego iso100.
    Zresztą nie tylko w nim.

...Jest jaśniejszy od "mitycznie kultowego" Canona 50/1,8 i znacząco lepszy optycznie...
    ...jasny obiektyw - króluje tu opinia, że najlepiej Canon EF 50mm f/1.8...
    Tak, ten plastik-fantastik z warczącym AF za 400zł, to prawdziwy król wśród ślubniaków, obiekt pożądania każdego profi :-D.
    C-F-K - forever

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów