Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 50

Wątek: rozmycie tła w eLi 70-200 f/4.0

Zablokowany

Domyślnie

a jeszcze zapytam tak: co wplywa na to ze w moim KIT 18-70 gdize swiatlo na 70 jest 5,6 ...mam swietnie rozmyte tlo. biorac pod uwage to ze canon ma swiatlo 4.0... rozmycie na 70 powinno byc rewelacyjne czyz nie ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Będzie dużo lepsze niż w kicie. Moim zdaniem spokojnie się ten obiektyw nada do portretów, tam gdzie jest trochę światła. Pomyśl nad wersją z IS, nawet używaną.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Zablokowany

Domyślnie

wersja z IS to 1000zl roznicy i tutaj znow problem, a bardzo chcialem chociaz raz umowic sie z eLa na randke :P

zdjecia z galerii "tylko najladniejsze foty" 70-200 super, nawet do krajobrazow rewelacyjny - kolory swietne. wybaczcie za moj watek - pytalem sie tak poniewaz chce miec w aparacie tylko to szklo i nic wiecej. dlatego tak bardzo wazne bylo dla mnie pytanie o rozmycie tla.

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Zdecydowanie polecam 85tkę zf1,8.
    Świetny do portretu genialne rozmycie tła i ta cena...
    Poza tym stałki mają lepsze kolory.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radmro Zobacz posta
    Przy 70mm i 4.0 szaleństwa nie będzie. Na długim końcu będzie dużo lepiej, choć w kwestii rozmycia to 50 1.4 albo 85 1.8 byłyby jeszcze lepsze. Jasne stałki nie mają w tym temacie konkurencji.
    no raz tysieczny pisze ze GO przy 70mm i 200mm przy tej samej przyslonie bedzie taka sama przy takim samym kadrze

do portretow jak tanio to 85 1.8, do cropa 1.6 nada sie tez dobrze 50 1.4
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bystrzaak Zobacz posta
    punky wiem wiem, ja sobie troche zartuje, wiem ze macie racje ale generalnie fundusz mowi STOP, f4.0 albo inny obiektyw, bo na 2.8 nie pozwole sobie i basta.
    A tak z ciekawości - dlaczego to musi być Canon? Ja osobiście mam 70-200/2.8L bez IS i każdemu mogę to szkło w ciemno polecić, ale jeśli cena jest problemem, a zależy ci na rozmyciu tła i właśnie tym zakresie ogniskowych, to w cenie zbliżonej do 70-200/4L masz Tamrona czy Sigmę o tym samym zakresie ogniskowych i świetle właśnie f/2.8. Może warto w tą stronę poszukać?
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

I denerwować się, że nie trafia?
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bystrzaak Zobacz posta
    w zyciu nie kupie F/2.8. 2 przyslony i 1500zl roznicy.
    No tak ale to rozmycie tła jest również uzależnione od wielkości przesłony, a przysłona 2,8 powinna bardziej rozmyć tło niż 4. Może więc poszukać takiego zakresu ogniskowych z przysłoną 2,8 u niezależnych producentów. Może będzie taniej

Coś już napisał

Domyślnie

Mam najtańszą wersję 70-200/4 i dla mnie bokeh nie jest zbyt ladny. Do portretów bym nie polecił. Dodatkowo przy 4 GO jest naprawdę sporawe. Osobiście bym wybrał uzywane 50/1.4, 85/1.8 i zbieral na 70-200/4 jak będzie Ci za krótko. Ale to Twój wybór
    Pozdrawiam.

Zablokowany

Domyślnie

wlasnie zobaczylem foty z 85 1.8 ...miazga, Panowie prawdziwa miazga. to jest prawdziwa rewelacja

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów