W przyszłym tygodniu coś niecoś się może wyjaśni ale dzisiaj jest jeszcze za wcześnie na konkrety.
W przyszłym tygodniu coś niecoś się może wyjaśni ale dzisiaj jest jeszcze za wcześnie na konkrety.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Ja w jeden z dni pewnie zajrzę, szczególnie jak będzie Lim w powietrzu...
O to to - ISO to tylko bardzo ogólna wskazówka. W słoneczny dzień też mam 100 ale już w pochmurny lepiej na wszelki wypadek podbić. Ze zdjęciem zaszumionym coś się jeszcze da zrobić, z poruszonym już nic
Mnie nie będzie - pracaBędzie w tym roku jakieś spotkanko na Góraszce??![]()
To do zobaczenia na pikniku![]()
Canon. skromnie: http://www.gregfoto.pl/gallery
Potwierdzam, to jeden ze słabszych pikników w Góraszce (zaliczam je rokrocznie chyba od 10 lat). W zasadzie wart obejrzenia (przynajmniej dla mnie) był pokaz Hurricane`a w powietrzu i Lima 5 (osobiście nie lubię samolotów z tej epoki), ale muszę przyznać że w powietrzu wypadł bardzo widowiskowo. I to wszystko, przyznam się, że po drugiej turze lotów (koło 15) opuściłem lotnisko nie czekając na turę trzecią. A i jeszcze jedno, mig 29, widziałem pokaz akrobacji takiej maszyny przed paru laty w Łasku-Buczku - miodzio, bardzo fajnie wypadł też pokaz zeszłoroczny maszyny z Mińska, a dziś.... szybki przelot, kółeczko i odlot, nie tego oczekiwałem ja jak i sądząc po komentarzach inni zebrani, przypominało mi to pokaz F 16 w bodajże zeszłorocznej, czy jeszcze wcześniejszej edycji imprezy, gdy oczekiwania były spore, a skończyło się na jednym przelocie. Mocnym punktem imprezy były do tej pory pokazy akrobacji, ostatnimi czasy Jurgis Kairys, grupy akrobatyczne ze Szwecji, pokazy śmigłowców bojowych, a w tym roku delikatnie rzecz ujmując nic mnie nie poruszyło.
Albo impreza rzeczywiście była słaba, albo też moje oczekiwania jako "zaliczającego" rokrocznie różne imprezy lotnicze były za wysokie.
"Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair
Kilka zdjec:
http://picasaweb.google.com/colinSTi...eat=directlink
Czemu bieda straszna?
Bo praktycznie nic sie nie dzialo, co roku jest to samo - a w tegorocznym wydaniu bylo jeszcze mniej - co najmniej o polowe mniej pokazow dynamicznych, jedynie redbull jako zespol akrobatyczny (nie zamierzalem czekac 4h zeby zaobaczyc tylko "pszczoly" bo wg rozpiski w 3turze pokazow znow wialo nuda). Wystawa statyczna to tez jakis zart chyba z 8 maszyn na lotnisku (nie liczac tych akrobatycznych) i ZADNEGO latajacego (pokazowo) smiglowca - jedynie Bell 427 i Sokol jako taksowki + Bell 407 jako loty krajobrazowe, smiech i rozpacz. Ciekawe ile lat oszczedzali na paliwo dla MiGa bo wojsko sie nie popisalo, przelot nad lotniskiem zawrot i tyle...ciekawe czy 30s minelo i tak lepiej niz 2lata temu z 5sek pokazem F16. Na poczatku zapowidalo sie dobrze po Limie i Iskrze, potem nuda... Dla mnie tragedia...
No to faktycznie lipa.
Ja wybieram się jutro i po komentarzach widzę że chyba te 400 kilosów w jedną stronę będzie zmarnowane.Zaczynam się zastanawiać czy warto![]()
EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem
Chyba nie warto.
Polecam za to piknik z okazji rocznicy szkoły w Dęblinie, za tydzień w sobotę, zapowiada się bardzo ciekawie, np. walka powietrzna 2 F 16 na 2 Migi 29.
A tu link do strony:
http://www.85lat.wsosp.deblin.pl/ind...mid=16&lang=pl
"Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair