Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Góraszka - XV Międzynarodowy Piknik Lotniczy 12-13.06.2010

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

W przyszłym tygodniu coś niecoś się może wyjaśni ale dzisiaj jest jeszcze za wcześnie na konkrety.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ja w jeden z dni pewnie zajrzę, szczególnie jak będzie Lim w powietrzu...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    szczegół jeden mi nie pasuje - ISO
    przy 1/200 często ISO 100 daje mi przysłony rzędu 11-13
    Gdybym zrobił ISO 400 lub 800 - przysłony wychodziłyby (jak dla mnie) dużo za duże ))

Oczywiście zależy to od warunków.
    O to to - ISO to tylko bardzo ogólna wskazówka. W słoneczny dzień też mam 100 ale już w pochmurny lepiej na wszelki wypadek podbić. Ze zdjęciem zaszumionym coś się jeszcze da zrobić, z poruszonym już nic

Będzie w tym roku jakieś spotkanko na Góraszce??
    Mnie nie będzie - praca

Domyślnie

To do zobaczenia na pikniku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez deejay24h Zobacz posta
    To do zobaczenia na pikniku

Bieda straszna, az szkoda bylo czasu zeby jechac...

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez colinSTi Zobacz posta
    Co masz na myśli ? rozwiń temat .
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Bywalec Awatar Smok
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez colinSTi Zobacz posta
    Potwierdzam, to jeden ze słabszych pikników w Góraszce (zaliczam je rokrocznie chyba od 10 lat). W zasadzie wart obejrzenia (przynajmniej dla mnie) był pokaz Hurricane`a w powietrzu i Lima 5 (osobiście nie lubię samolotów z tej epoki), ale muszę przyznać że w powietrzu wypadł bardzo widowiskowo. I to wszystko, przyznam się, że po drugiej turze lotów (koło 15) opuściłem lotnisko nie czekając na turę trzecią. A i jeszcze jedno, mig 29, widziałem pokaz akrobacji takiej maszyny przed paru laty w Łasku-Buczku - miodzio, bardzo fajnie wypadł też pokaz zeszłoroczny maszyny z Mińska, a dziś.... szybki przelot, kółeczko i odlot, nie tego oczekiwałem ja jak i sądząc po komentarzach inni zebrani, przypominało mi to pokaz F 16 w bodajże zeszłorocznej, czy jeszcze wcześniejszej edycji imprezy, gdy oczekiwania były spore, a skończyło się na jednym przelocie. Mocnym punktem imprezy były do tej pory pokazy akrobacji, ostatnimi czasy Jurgis Kairys, grupy akrobatyczne ze Szwecji, pokazy śmigłowców bojowych, a w tym roku delikatnie rzecz ujmując nic mnie nie poruszyło.
    Albo impreza rzeczywiście była słaba, albo też moje oczekiwania jako "zaliczającego" rokrocznie różne imprezy lotnicze były za wysokie.
    "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Domyślnie

Kilka zdjec:
    http://picasaweb.google.com/colinSTi...eat=directlink

Czemu bieda straszna?
    Bo praktycznie nic sie nie dzialo, co roku jest to samo - a w tegorocznym wydaniu bylo jeszcze mniej - co najmniej o polowe mniej pokazow dynamicznych, jedynie redbull jako zespol akrobatyczny (nie zamierzalem czekac 4h zeby zaobaczyc tylko "pszczoly" bo wg rozpiski w 3turze pokazow znow wialo nuda). Wystawa statyczna to tez jakis zart chyba z 8 maszyn na lotnisku (nie liczac tych akrobatycznych) i ZADNEGO latajacego (pokazowo) smiglowca - jedynie Bell 427 i Sokol jako taksowki + Bell 407 jako loty krajobrazowe, smiech i rozpacz. Ciekawe ile lat oszczedzali na paliwo dla MiGa bo wojsko sie nie popisalo, przelot nad lotniskiem zawrot i tyle...ciekawe czy 30s minelo i tak lepiej niz 2lata temu z 5sek pokazem F16. Na poczatku zapowidalo sie dobrze po Limie i Iskrze, potem nuda... Dla mnie tragedia...

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

No to faktycznie lipa.
    Ja wybieram się jutro i po komentarzach widzę że chyba te 400 kilosów w jedną stronę będzie zmarnowane.Zaczynam się zastanawiać czy warto
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Bywalec Awatar Smok
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sbogdan1 Zobacz posta
    No to faktycznie lipa.
    Ja wybieram się jutro i po komentarzach widzę że chyba te 400 kilosów w jedną stronę będzie zmarnowane.Zaczynam się zastanawiać czy warto
    Chyba nie warto.
    Polecam za to piknik z okazji rocznicy szkoły w Dęblinie, za tydzień w sobotę, zapowiada się bardzo ciekawie, np. walka powietrzna 2 F 16 na 2 Migi 29.
    A tu link do strony:
    http://www.85lat.wsosp.deblin.pl/ind...mid=16&lang=pl
    "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów