Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Góraszka - XV Międzynarodowy Piknik Lotniczy 12-13.06.2010

Bywalec Awatar Smok
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Z tym migiem i F 16 to nie do końca się zgodzę, gdyż w zeszłym roku przyleciał Mig 29 z Mińska Mazowieckiego, dodatkowo fajnie pomalowany (na grzbiecie godło dywizjonu 303) i przez parę ładnych minut dokazywał, włącznie z pozorowanym podejściem do lądowania, wykonywał zarówno figury w pionie i poziomie, więc chyba można.
    Ale to prawda, że największy przekrój odrzutowców widziałem chyba przed 5-7 laty w Radomiu (jeszcze przed wypadkiem Żelaznych), wtedy to w ciągu jednego dnia latali red arrows, grupa akrobatyczna z Francji latająca na odrzutowcach, biało czerwone iskry, parokrotnie latali Amerykanie i Holendrzy na F 16, Francuzi na Mirage 2000, nasi na Mig 21 i Su 22, a kiedy na koniec zaczął harcować Izraelski F 15, na dość małej wysokości i strzelać flarami, to ziemia drżała.
    A co do obecnej Góraszki, to fakt, parę fotek ustrzeliłem, ale nadal uważam, że poziom akrobacji, mając w pamięci to co przez poprzednie imprezy wyprawiał Jurgis Kairys było słabiutkie, co nie zmienia faktu, że pewnie w przyszłym roku znowu przyjadę, no ale ja mam blisko.
    "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smok Zobacz posta
    Z tym migiem i F 16 to nie do końca się zgodzę, gdyż w zeszłym roku przyleciał Mig 29 z Mińska Mazowieckiego, dodatkowo fajnie pomalowany (na grzbiecie godło dywizjonu 303) i przez parę ładnych minut dokazywał, włącznie z pozorowanym podejściem do lądowania, wykonywał zarówno figury w pionie i poziomie, więc chyba można.
    Oczywiście że można - ale w tej chwili pilot który nim latał jest na Litwie na PKW Orlik 3.

Cytat Zamieszczone przez Smok Zobacz posta
    A co do obecnej Góraszki, to fakt, parę fotek ustrzeliłem, ale nadal uważam, że poziom akrobacji, mając w pamięci to co przez poprzednie imprezy wyprawiał Jurgis Kairys było słabiutkie, co nie zmienia faktu, że pewnie w przyszłym roku znowu przyjadę, no ale ja mam blisko.
    Prawda - akrobatów to za wielu nie było poza czechami - a Kowalik od Kairysa to kilometry jest pod względem tego co robi.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Tu http://aviation.kzielinski.pl/goraszka_2010/ wrzuciłem to co mi wpadło w oko póki co - jakbyś ktoś miał ochotę popatrzeć...
    Wrzucę kilka do swojego wątku jak się zbiorę do porobienia wersji 800 px...

Generalnie odkryciem pokazów był dla mnie Nightwish grający jak latali Flying Bullsi
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar Smok
    Miasto
    W-wa
    "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Mam i ja kilka zdjęć z Góraszki