Ktos juz wrzucił nowy firmware do 20D?
Nie wiem czy warto robic update.....
Ktos juz wrzucił nowy firmware do 20D?
Nie wiem czy warto robic update.....
spoko, sciagnij sobieZamieszczone przez asterix
![]()
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
Wgrałem..... wszystko przeszło pomyślnie.
Pozdrawiam
Lutek
EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150
Witam serdecznie
Jakie pierwsze wrażenia? Czy coś się zauważalnie zmieniło?
pozdrawiam
...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...
Podłączam się do pytania. Jakieś widoczne i znaczące różnice.Zamieszczone przez SpydeRR
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Wrzucenie nowego firmware do 350D ma swoje wady. Mam 1/3 dzisiejszych zdjęć zrobione w P bo tak zostało po flashowaniu
Zawsze robiłem w AV czasem włączając M. A tu najpierw się zdziwiłem, że kółkiem muszę kręcić w drugą stronę aby zmieniać przesłonę, ale to może coś źle pamiętam? Potem trochę robiłem na M42 i się z kolei dziwiłem, ze muszę dać potężną korektę EV aby naświetłał dobrze. Potem się zdziwiłem, że aparat sam przestawia wartość przesłony. W końcu zobaczyłem, że jest nie ten tryb co trzeba.Bystry jestem, co?
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Czy to mozliwe, ze moj 350D, kupiony dwa tygodnie temu ma ten najnowszy firmware? Jak sprawdzam w menu, napisane jest ze to wersja 1.0.3
jak spod Win98, bez użycia czytnika wgrać plik z firmware na CF ?? Nigdzie nie widzę, by system rozpoznawał ją jako dysk wymienny..
Pozdrawiam
Marek
Elandril, na pl.rec.foto.cyfrowa ludzie mają to firmware w aparatach sprzed miesiąca.
MarekC, bez czytnika się nie da.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Jest ładowaniu tego nowego firmvare do 350D i problemem -lampa błyskowa zarówno zewnętrzna jak i wewnętrzna nie działają prawidłowo w trybach AV i TV tzn. np przy AV nastawiam przysłone na 5,6 otwieram lampę i czas(na wyświetlaczu miga)wychodzi 2 sek -powinno conajmniej 1/60sec(w ciemnym pomieszczeniu) zachowuje się tak jakby była lampa zamknięta , przy TV przy nastawieniu czasu przysłona ustawia najniższą wartość i wskażnik przysłony na wyświetlaczu miga-może to zbieg okoliczności z tym firmvare dawno nie używałem lampy-może coś się wcześniej popsuło a może błąd tego nowego oprogramowania
Nadminiam pomimo tych objawów lampa błyska-wyzwala się przy robieniu zdjęcia i w trybach programowych(automatycznych działa prawidłowo
Proszę forumowiczów którzy wgrywali to firmware o informację czy u Was jest wszystko w porzadku