Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: A60 vs. A70/75

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie A60 vs. A70/75

Witam!
    Jest to mój pierwszy post na tym forum więc chce się najpierw przywitać.

Ostatnio zacząłem interesować się fotografią. Jako, że nie mam kasy na wywoływanie filmów mój wybór padł na cyfrówkę.

W związku z tym mam do was pytanko. Jako że chce sobie kupić aparat a nie mam zbyt dużo funduszy to mój wybór padł na aparaty canona z seri Axx. I tu właśnie mam problem, chciałem sobie kupić A70 lub A75 ale na pl.rec.foto.cyfrowa wyczytałem że z tym aparatem bywają różne problemy i że mimo mniejszej matrycy A60 jest lepszy. Czy to prawda??? Czy warto inwestować te 400 zł więcej i kupić A75 czy lepiej zaoszczędzić i kupić A60 i przy okazji mieć ponoć "lepsze" fotki???

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Dzięki ale w tym wątku jest tylko kłutnia spowodowana przez niejakiego Alienka! I nie ma odpowiedzia na moje pytanie.

p.s. wcześniej przewertowałem całe forum!

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

to poczytaj to moze cos znajdziesz

http://niusy.onet.pl/szukaj.html?q=a60+vs+a70

na pewno wiele opinii bedzie trafnych!
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Teraz to już kompletnie nie mam pojęcia co wybrać! Chyba zwycięży A60 ze względu na cene, a jak dozbieram kasy to sprzedam i kupie G3!!

Nadal prosze o komentarze na temat ty aparatów!

Pozdrawiam Kuba

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mialem A60 i bylem zadowolony z niej choc brakowalo mi zooma wiekszego. No ale inne serii A teztak maja. Co prawda w A60 lubil wyskakiwac blad chyba err13 z tego co pamietam i trzeba bylo kilka razy wlaczyc i wylaczyc ale poza tym dzialal ok.
    dSLR + coś tam...

walgula
    Guest

Domyślnie

Ja mam A75 od jakiegos miesiaca i na razie jestem zadowolony.

Coś już napisał
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Właśnie przeglądam aukcje n ebay-u i dochodze do wniosku żeby może kupić g2. Tam jest duzo taniej niż w polsce i dużo większy wybór. Ktoś z was kupował w ten sposób apart lub coś innego??? Czy na granicy są jakieś problemy??? Są jakies dodatkowe opłaty???

Pozdrawiam Kuba

Początki nałogu Awatar santiblue
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jak kupujesz od prywatnego sprzedawcy a nie od firmy to spoko. Niech tylko wpisze w zawartosci ze rzeczy osobiste lub urzywany sprzet lub uszkodzony sprzet najlepiej ( tak ze stanow zciagalem ). Ale uwazaj od kogo kupujesz.
    dSLR + coś tam...

Dopiero zaczyna Awatar egzor
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Ja mam A60 od jakiegoś czasu i jestem z niego bardzo zadowolony. Robi co prawda największe fotki w formacie 1200x1600 ale trzeba się zastanowić czy większy format w A70/75 będzie wykorzystany (liczba fotek na CF maleje). Wiem też że A70 może nagrać film w większej rozdzielczości niż A60 ale za to krótszy (poza tym to nie jest kamera).
    Miałem na początku ten sam dylemat co Ty ! Kupiłem A60 i jestem zadowolony (można go kupić aktualnie w FOTOJOKER za 899,00 razem z ładowarką i akumulatorami TRUST). Pełny manual daje bardzo duże możliwości. Aparacik jest niedrogi i pozwoli Ci się wciągnąć w świat fotografii cyfrowej, poznać jej plusy i minusy (bo takie też ma w porównaniu do fotografii analogowej). Potem można sobie zakupić lepszy sprzęt. Moim zdaniem w tej klasie nie ma sensu przepłacać bo żaden z serii PS Axx lustrzanką nie jest.
    Pozdrawiam
    Egzor
    -----------
    Ja mam: Canon A60; CF 16+64+256 MB; dobre chęci

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów