Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Nie działa Bracketing w 20D

Domyślnie

dzięki bardzo. Osobiście robię zdjęcia na Manual tylko w RAW (wywołuję RawShooterEssentials2005), ale ten bracketing to dla żony w Programie.

Czy możesz polecić coś lepszego do wywoływania RAWów? wiem, że są i lepsze, ale płatne np. RawShooterPremium10, CAPTURE ONE 3.7.1 czy Camera RAW.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kenso
    Czy możesz polecić coś lepszego do wywoływania RAWów? wiem, że są i lepsze, ale płatne np. RawShooterPremium10, CAPTURE ONE 3.7.1 czy Camera RAW.

Polecic nie moge (bo kazdy powinien taki program dobierac wg potrzeb, przyzwyczajen, wymagan i mozliwosci finansowych)... moge napisac tylko czego ja uzywam - BreezeBrowser Pro albo PS CS2.
    Zdecydowac musisz sam, ale pomoc ci w tym moze forumowa wyszukiwarka - byly ostatnio co najmniej dwa watki z porownywaniem/rankingiem/ankieta ulubionych "wywolywaczy" RAW i sporo osob pisalo uzasadnienie dlaczego im odpowiada wlasnie taki program.
    Np tutaj:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=6270
    http://canon-board.info/showthread.php?t=6447

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Odkopuję wątek, bo nie znalazłem innego pasującego.
    Czasem w 40d nie działa mi bracketing. Ustawię w menu aparatu odpowiednie wartości, wrócę do zrobienia zdjęcia, a drabinka ani drgnie. Wchodząc ponownie do menu bracketing jest wyłączony. Wyłączenie i włączenie aparatu nie pomaga. Po jakimś czasie bracketing działa jak należy. Trochę to irytujące, szczególnie gdy ważne do sfotografowania sceny mijają. Zdarzyło się komuś taka sytuacja?
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Domyślnie

Może z rozpędu zapominasz po ustawieniu drabinek wcisnąć OK czyli SET na kółku? Bo jak od razu wciśniesz spust to BKT jest anulowany. Mnie się tak czasem zdarza
    Pozdr

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

nie chcę rozpoczynać nowego wątku, a sprawa o 20D. Iza ma jako backup i ostatnio sobie dla odkurzenia włączyła w kosciele. Nie działała jej zmiana przysłona w manualu. Zastała ją przysłona 1.8 i nie mogła niczym ruszyć.Niestety aparat kumplowi pożyczyłem i nie jestem w stanie sprawdzić czy to coś w cfn czy usterka?? Zmiana szkłą jej nie pomagała.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    nie chcę rozpoczynać nowego wątku, a sprawa o 20D. Iza ma jako backup i ostatnio sobie dla odkurzenia włączyła w kosciele. Nie działała jej zmiana przysłona w manualu. Zastała ją przysłona 1.8 i nie mogła niczym ruszyć.Niestety aparat kumplowi pożyczyłem i nie jestem w stanie sprawdzić czy to coś w cfn czy usterka?? Zmiana szkłą jej nie pomagała.
    może włączony tylko na "ON" a nie na "|"
    puszki + szkła + inne graty

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszczecin Zobacz posta
    może włączony tylko na "ON" a nie na "|"
    włączony, włączony:-D

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów