http://canon-board.info/showthread.php?t=4166&page=5
BTW, cos slabo wypadl ten Tamron, czyzby faktycznie tak wiele zalezalo od konretnego egzemplarza?
No wlasnie - tyle wszyscy wychwalali pod niebiosa ten obiektyw - a tu okazalo sie ,ze przeciętniak straszny... Jak widac - punkt widzenia, zalezy od miejsca....
Się nie wychylaj bo się Vitez obruszy:smile:Zamieszczone przez Macios
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Jam nie Vitez ale się wychylę ...Zamieszczone przez Macios
Według mojego miejsca ... siedzenia i to siedzenia z moim egzemplarzem- nie dam sobie złego słowa powiedzieć na Tamrona. Oczywiście w relacji możliwości kontra cena.
Nie wszyscy...Zamieszczone przez Macios
![]()
Ja swojego (btw, kupionego rok temu pod wplywem Vitezowego piania) z wielka satysfakcja pozbylem sie w czerwcu. I uwazam to szklo za pospolite i tyle. Zadne "gadki" pt. mozliwosci/cena mnie nie przekonuja. Szklo albo jest dobre albo nie. Nic wiecej. Jesli trzeba szukac to znaczy tylko, ze technologia jest do bani bo pozwala na wypuszczanie "trefnych" sztuk.... a moze odwrotnie - sposrod pospolitosci znajdzie czasem cos co "wyszlo" przypadkowo![]()
![]()
![]()
pozdr.
krecio
5D + 5D Mk III![]()
![]()
![]()
To szklo to szmelc i to bez testow. Z trudnoscia sie powtrzymuje przy kolejnych zachwytach nad takimi "super-zoomami". Wystarczy wziąć do ręki![]()
eee...iczek, pitolisz bracie. Mówimy o stajni C a nie N. Jeśli łaska, to jaki inny średni zoom do C jest OK optycznie? Mam tego Tamrona i postanowiłem, że go sprzedam kiedy trafię coś lepszego w tym zakresie - ostatnio testowałem 24-105 i .... Tamron został. Nie znalazłem powodu (optycznego), aby wziąć 24-105. Sprawdzałem w zeszłym tygodniu kolejny 24-70 i .... Tamron został. Dodam, że oprócz ostrości patrzyłem na CA i kolory.Zamieszczone przez iczek
Jest jeszcze coś - testowanie szkła na 350D jest nieporozumieniem - tam jest taki filtr AA, że zarówno szkła średnie, jak i b.dobre wychodzą zbliżenie - mydlanie.
Pentax K-5 II, Leica M9
A jaki ma 20D, moze wiesz?Zamieszczone przez Arkan
[OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]
Niestety wszystkie puszki dające "gładkie" wysokie ISO psują ostrość grubym filtrem AA - coś za coś :-( Dlatego jest w PSie jest USM - w większości przypadków pomaga. 20d nie jest tu wyjątkiem. Z tego co mi wiadomo najsłabszy filtr ma 1ds mark I.Zamieszczone przez esenpe
Pentax K-5 II, Leica M9