Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Test Tamron AF 28-75mm f/2.8 SP XR Di LD Aspherical (IF) macro

Mieszany widok

sad
    Guest

Domyślnie Test Tamron AF 28-75mm f/2.8 SP XR Di LD Aspherical (IF) macro

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=4166&page=5

BTW, cos slabo wypadl ten Tamron, czyzby faktycznie tak wiele zalezalo od konretnego egzemplarza?

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No wlasnie - tyle wszyscy wychwalali pod niebiosa ten obiektyw - a tu okazalo sie ,ze przeciętniak straszny... Jak widac - punkt widzenia, zalezy od miejsca....

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macios
    No wlasnie - tyle wszyscy wychwalali pod niebiosa ten obiektyw - a tu okazalo sie ,ze przeciętniak straszny... Jak widac - punkt widzenia, zalezy od miejsca....
    Się nie wychylaj bo się Vitez obruszy:smile:
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Początki nałogu Awatar Moris
    Miasto
    Alt Tarnowitz

Domyślnie

Jam nie Vitez ale się wychylę ...

Według mojego miejsca ... siedzenia i to siedzenia z moim egzemplarzem - nie dam sobie złego słowa powiedzieć na Tamrona. Oczywiście w relacji możliwości kontra cena.

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Nie wszyscy...
    Ja swojego (btw, kupionego rok temu pod wplywem Vitezowego piania) z wielka satysfakcja pozbylem sie w czerwcu. I uwazam to szklo za pospolite i tyle. Zadne "gadki" pt. mozliwosci/cena mnie nie przekonuja. Szklo albo jest dobre albo nie. Nic wiecej. Jesli trzeba szukac to znaczy tylko, ze technologia jest do bani bo pozwala na wypuszczanie "trefnych" sztuk.... a moze odwrotnie - sposrod pospolitosci znajdzie czasem cos co "wyszlo" przypadkowo
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Domyślnie

To szklo to szmelc i to bez testow. Z trudnoscia sie powtrzymuje przy kolejnych zachwytach nad takimi "super-zoomami". Wystarczy wziąć do ręki

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    To szklo to szmelc i to bez testow. Z trudnoscia sie powtrzymuje przy kolejnych zachwytach nad takimi "super-zoomami". Wystarczy wziąć do ręki
    eee...iczek, pitolisz bracie. Mówimy o stajni C a nie N. Jeśli łaska, to jaki inny średni zoom do C jest OK optycznie? Mam tego Tamrona i postanowiłem, że go sprzedam kiedy trafię coś lepszego w tym zakresie - ostatnio testowałem 24-105 i .... Tamron został. Nie znalazłem powodu (optycznego), aby wziąć 24-105. Sprawdzałem w zeszłym tygodniu kolejny 24-70 i .... Tamron został. Dodam, że oprócz ostrości patrzyłem na CA i kolory.
    Jest jeszcze coś - testowanie szkła na 350D jest nieporozumieniem - tam jest taki filtr AA, że zarówno szkła średnie, jak i b.dobre wychodzą zbliżenie - mydlanie.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Bywalec Awatar esenpe
    Miasto
    Warmia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Jest jeszcze coś - testowanie szkła na 350D jest nieporozumieniem - tam jest taki filtr AA, że zarówno szkła średnie, jak i b.dobre wychodzą zbliżenie - mydlanie.
    A jaki ma 20D, moze wiesz?
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esenpe
    A jaki ma 20D, moze wiesz?
    Niestety wszystkie puszki dające "gładkie" wysokie ISO psują ostrość grubym filtrem AA - coś za coś :-( Dlatego jest w PSie jest USM - w większości przypadków pomaga. 20d nie jest tu wyjątkiem. Z tego co mi wiadomo najsłabszy filtr ma 1ds mark I.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów