Jurku czyżby ROBUR ?
W takim razie co kupic do 2000 PLN zeby miec dobrego zoom'a? Sigma o podobnym zakresie bedzie lepsza? Chodzi mi o szklo do pelnej klatki.
Canon Rulezzz
Zamieszczone przez Jurek Plieth
No, no tylko bez wycieczek automobilnych
Nie tylko ładnie wygladaja, ale są niezawodne i skuteczne. Szczegolni ejesli ich wnętrze to japoński Accord
A moj sie trzyma dziarsko i na nic go nie zamienie
600si
Też dołączę się do pytania "negatyv".
Cena do 2 tyś o stałej jasności min. 2,8 ;-)
do 2 tys zoom z zakresu owego tamrona 28-75 to pozostaje Wam tylko Tamron, sigma i tokina... wiele tu nie wymyslicie. 24-70 L 2x wiecej kosztuje
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Zdania są podzielone, identycznie jak w przypadku tego TamronaZamieszczone przez iczek
![]()
A ja tam wolę jak japończyk jest tak w środku jak i na zewnątrzZamieszczone przez iczek
![]()
OK, dość offtopa, do zdjęć!
ja wielokronie mialem okazje pstrykac na owym tamronie.. wg mnie obiektyw jest bardzo ok, troche mydli na 2.8 ale mi ti specjalnie nie przeszkadzalo
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Janko Muzykant inteligentnie zauważył niedawno, że zawsze lepiej mieć gorszy obrazek na f/2.8 niż nie mieć go w ogóleZamieszczone przez asterix
![]()
Jako ze staram sie nigdy nie uzywac pelnej dziury bo nie chce zupelnego mydla, to stawiam pytanie inaczej: ktory obiektyw bedzie najostrzejszy przy lekkim przymknieciu np. f/3- 3,5 ??
Canon Rulezzz
kto z was ma żyletę na pełnej dziurze ?Zamieszczone przez asterix