Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Wątek: podswietlenie wspomagajace af

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Wiem, jednak tak do konca czy wiesz jakie to sa roznice odleglosci ? Mi wyszlo ze bardzo duze juz na male odleglosci niestety i to bedzie problem nie do przeskoczenia. Chcialem poprostu sprawdzic jakis system calkowicie niewidoczny dla czlowieka, czyli mozna powiedziec idealny dla osoby robiacej zdjecia Ale skoro oni tak graja to trzeba isc w inna strone. Zastanawia mnie tylko na jaka odleglosc maksymalna powinno dzialac takie wspomaganie. Jakies opinie ? propozycje ?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

niestety, ale raczej zabawa w IR to ślepa uliczka - wiadomo, że tu zawsze będą mniejsze lub większe błędy.

a styki lampy to - przepraszam - jak badasz?
    w canonie - chyba tylko poza stykiem głównym i masą - pozostałe styki (te 4 szt.) są sygnałowe - transmisja cyfrowa (może jeszcze poza potwierdzeniem gotowości). więc jeżeli nie robisz tego za pomocą cyfrowego oscyloskopu, to...... mam nadzieję, że nic sobie nie ubiłeś.

chmm, aż dziwne, że w sieci ciężko jest znaleźć cokolwiek na temat wyprowadzeń canona na stopce lampy błyskowej - w końcu ten standard ma już prawie 30 lat.

moje poszukiwania zwracają tylko "takie-sobie" wyniki, np.:
    http://eosdoc.com/manuals.asp?q=EX-M-TTL

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Zastanawia mnie tylko na jaka odleglosc maksymalna powinno dzialac takie wspomaganie. Jakies opinie ? propozycje ?
    IMHO tak jak normalne wspomaganie z lampy - kilka metrów w zależności od warunków wystarczy (powiedzmy: max.10m).
    pozdro.,
    m.

Uprawnienia umieszczania postów