Pokaż wyniki od 1 do 10 z 176

Wątek: Zamienniki akumulatorów LP-E6 do 5D MkII, 7D i 60D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław/Bystrzyca Kłodzka

Domyślnie Zaminnik LP-E6 -OPINIA-

Witam

Jakiś czas temu podkusiło mnie kupienie zamiennika LP-e6. Z braku kasy chciałem coś tańszego... przeszukałem allegro i znalazłem jakiś najtańszy zamiennik wyglądający identycznie od tych droższych + dodatkowo miałem odbiór na miejscu.

http://allegro.pl/item727549639_aku_...ladowarka.html

Gdy wziąłem go do ręki od razu mi się nogi ugięły. MATKO JAKI LEKKI, może pusty w środku ? No nic, zużyłem do końca, popstrykałem kilka zdjęć i naładowałem od nowa. I wczoraj właśnie zużyłem całego. Ile wytrzymał ?

Otóż użyłem go jakieś 3 dni po naładowaniu ... zrobiłem nim ok 150-200 zdjęć.

Jednym słowem Nie polecam. Chyba, że ktoś potrzebuje czegoś na gwałt taniego.

Kolejnym minusem jest jego zapewne żywotność, która nie będzie zbyt długa tak coś czuję trzymając to "puste" plastikowe pudełeczko.
    Tak czy owak wiecie już ile można wyciągnąć z takiego akumulatorka. Czy warto ? ja drugi raz nie kupię takiego samego. Choć mógłbym skłonić się do PHOTTIX'a którego miałem jako zamiennik do 40D i sprawował się znakomicie.
    Może już ktoś obcował z nim?
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

jest lżejszy bo pewnie ma dużo mniejszą pojemność...
    Ja mam phottixa i oprócz tego, że jest źle dopasowany(lekko za duży i nie wyskakuje sam po odgięciu tego tam "dzyngla" :-P tylko trzeba go wydłubać :-P) jest wszystko ok. Ma większą pojemność niż oryginał i ten tandem(oryginał + phottix) w gripie(podróba firmy alpha) trzyma mi ok. 4tys. zdjęć(bez ściemy!!)co prawda jeszcze mi się nie udało ich rozładować do maksimum ale dane akumulatora nie kłamią - narazie rekord miałem ~3tys. zrobionych zdjęć przy stanie jeszcze ~25-30% naładowania.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów