Pokaż wyniki od 1 do 10 z 176

Wątek: Zamienniki akumulatorów LP-E6 do 5D MkII, 7D i 60D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    cały czas się zastanawiam jak to jest - kupujecie aparat za 6-7 tysięcy albo więcej (z jednym oryginalnym akumulatorem) i szkoda wam kasy na drugi oryginalny akumulator..? na jednym robię około 1200 klatek, jak wymieniam na drugi to pierwszy się ładuje, ładowanie trwa krótko.. co do zamienników - jak miałem 40d to kupiłem sobie 2 zamieniki bp511 premium goldy (jakieś 3-4 lata temu) - sprzedałem 40kę i kupiłem 5d1 - zamienniki zostały - do teraz działa tylko oryginał canona, zamienniki praktycznie po 100 klatkach nie działają...
    nie mówiąc o tym że jak będziecie mieli pecha to wam ładowarkę albo aparat szlag trafi - i co ? myślicie że sprzedawca tego badziewia odda wam kasę..? rozumiem że przy pierwszych budżetowych zakupach typu canon 1000d z kitem można się "szczypać" ale jak ktoś kupę kasy wydaje na aparat to chyba ma już jakąś świadomość..
    że o zniesmaczeniu i straconych nerwach i czasie nie wspomnę
    to trochę jak ktoś by kupił porsche 911 i pojechał założyć gaz bo za dużo pali..
    Tak jest niestety ze wszystkim, z mojego podwórka,

kupując filtr na 17-40, szkoda mi było kasy, zaoszczędziłem z 50-100 zł i kupiłem Marumi zamiast Hoyi i w zasadzie wywaliłem pieniądze w błoto, filtra nie używałem, przez co mam wielką rysę na przedniej soczewce - wolę się nie dowiadywać, ile kosztuje naprawa.

szkoda mi było kasy na firmowy czytnik kart, na wszelkiej maści tandetę, rozpadającą się po 3-4 miesiącach wydałem około 200 zł (z 5 sztuk było spokojnie), oryginał sandiska kosztuje 100zł

kupując główną puszkę, 5DII, szkoda mi było kasy na dołożenie do 1DSIII (ok. 3000 zł). Jakbym chciał teraz zamienić (a chcę), muszę wywalić dwa razy więcej.

przy kupowaniu zapasowej puszki, szkoda mi było kasy, żeby zamiast 60D wziąć 7D. Puszka bardzo mi się podoba, ale ze względu na brak mikro-regulacji nie działa na nim prawidłowo ani jedno "pracowe" szkło: 28, 50, 135. Puchę muszę sprzedać i w zasadzie kolejne pieniądze w plecy

Przykładów mogę jeszcze znaleźć sporo, ale o co mi chodzi, nie warto inwestować w półśrodki. Lepiej się szarpnąć i nawet naruszyć budżet kupując coś, co się naprawdę chce, niż tracić nerwy i pieniądze na odsprzedaże i wymiany. Nie stać mnie na kupowanie półśrodków
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Tak jest niestety ze wszystkim, z mojego podwórka,

kupując filtr na 17-40, szkoda mi było kasy, zaoszczędziłem z 50-100 zł i kupiłem Marumi zamiast Hoyi i w zasadzie wywaliłem pieniądze w błoto, filtra nie używałem, przez co mam wielką rysę na przedniej soczewce - wolę się nie dowiadywać, ile kosztuje naprawa.
    to niech kolega napisze jak się z tą rysą pracuje i czy ją widać na zdjęciach - to tak ku pokrzepieniu serc onanistów...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    to niech kolega napisze jak się z tą rysą pracuje i czy ją widać na zdjęciach - to tak ku pokrzepieniu serc onanistów...
    Ku pokrzepieniu serc onanistów, szkło łapie flary jak cholera, przez co jest używalne tylko w pochmurny dzień, kiedy to wolę zapiąć 28USM. Słowem stoi na półce...

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Ja kupiłem podróbkę jeszcze bez chip'a, która była z osobną ładowarką. Teraz działa tak, że po zrobieniu zdjęcia 5d się wyłącza. Po ponownym włączeniu niby działa, ale jak tylko zrobi się fotkę znowu off.
    Już jej nie wsadzam do body, żeby czasem nie uszkodzić.
    Ja po 2 tygodniach zgubiłem odpowiednią ładowarkę, więc akumulator był bezużyteczny
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 25-12-2011 o 15:24 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uprawnienia umieszczania postów