Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 176

Wątek: Zamienniki akumulatorów LP-E6 do 5D MkII, 7D i 60D

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

http://www.hawkee.com/shop/prod/12870923/

http://www.bhphotovideo.com/c/produc...TERY_PACK.html

70$ to wyjdzie jakieś 250zł u nas. Ciut dużo...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Z resztą : http://www.bhphotovideo.com/c/produc...n_Battery.html

Oryginał 10$ drożej (na podstawie BH)
    Ostatnio edytowane przez micles ; 22-06-2010 o 23:10 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar softgbs
    Miasto
    Poznań/Bydgoszcz/Inowrocław

Domyślnie LP-E6 - zamienniki padają na potęgę ...

Witajcie ...

Chcąc dokupić kilka akumulatorów do 5D mkII chciałem zaoszczędzić znaczną sumę

Na początek kupiłem 3 szt akumulatorów Premium Gold LP-E6 - chińczyki po całości ale z 400D i 50D śmigały po kilkadziesiąt ładowań i bez to zgrzytów.

Na starcie jedna sztuka miała już problem komunikacji z aparatem, ładowarka ciągle mrugała pojedyńczym światłem diody - nawet po 10H - bateria padła ale aparat działał na niej jeszcze jakiś czas.

Druga bateria padła po drugim ładowaniu - aparat nadal widzi wszystko ok - ładowarka mruga wiecznie pojedyńczym światłem diody i jej nie ładuje.

Trzecia po 4 ładowaniach narazie żyje.

Zaskoczony dokupiłem 2 szt akumulatorów - tym razem Newell.

Po otwarciu jedna sztuka miała pękniętą obudowę, ale działa dobrze.

Druga sztuka po pierwszym ładowaniu działa w aparacie ok, ładowarka mruga pojedyńczym światłem diody - nie ładuje. Pod naklejką z logo Newell na baterii jest druga - coś tam "desingned for .... bla bla" - podróbka Newella ?

Oba zakupy u dużych poważnych sprzedawców na allegro (prawie 40 tys pozytywów).

Jestem wściekły, z racji zakupu przed świętami będę musiał reklamować zakupy zaraz po świętach.

Tak jak dostałem po uszach kupując tamrony i sigmy, czy też karty pamięci mniejszych firm, tak teraz mam za swoje po próbie oszczędzania na akumulatorach.

3-4 lata temu zakup zamienników z allegro nie wiązał się z takim % szajsu jaki dostępny jest teraz.

Martwi mnie, że zamienniki firmy Newell okazały się być podróbkami oraz to że baterie Premium Gold padają jak muchy ... co się dzieje ...

Tak jak teraz mam tylko szkła systemowe, karty pamięci sandisk - to widocznie też będę mieć orginalne akumulatory ...

Przejechałem się zakupem po całości .
    lovestorymakers com

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Spróbuj Delta. Mam 2 lata i jest ok.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Mam 3 akk delta od siepnia i jak do tej pory bez problemów większych.

Domyślnie

Niestety ale na allegro coraz łatwiej o podróbki.
    Tak kupiłem akumulator do NX5 - nadaje się praktycznie do kosza.
    Ostatnio edytowane przez waldekgdynia ; 25-12-2011 o 01:12

Dopiero zaczyna Awatar softgbs
    Miasto
    Poznań/Bydgoszcz/Inowrocław

Domyślnie

Po prostu masakra.. powinni nakładać surowe kary za sprzedaż podróbek, nie wspomijąc o podróbkach już ogólnodostępnego szajsu ...
    lovestorymakers com

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja mając dwa aparaty obsługujące lp-e6, pokusiłem się o kupno dwóch zapasowych akumulatorów, oryginalnych. Kosztowało mnie to jakieś 500 złotych, ale mam święty spokój, każdy z nich trzyma 1000 strzałów, więc w zasadzie to naprawdę ciężko zużyć na raz wszystkie

Polecam przemyśleć, bo domyślam się, że na te podróby poszły podobne pieniądze
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony

Domyślnie

kupowałem akumulatory delta, jeden nie pasował i klinował się w body to odesłałem, inny od samego początku nie chciał się ładować to znów wymiana. Przez jakiś krótki czas miałem dwa które działały ale przy którymś kolejnym ładowaniu okazało się że jeden już nic się nie ładuje...zobaczymy kiedy drugi mi padnie

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

cały czas się zastanawiam jak to jest - kupujecie aparat za 6-7 tysięcy albo więcej (z jednym oryginalnym akumulatorem) i szkoda wam kasy na drugi oryginalny akumulator..? na jednym robię około 1200 klatek, jak wymieniam na drugi to pierwszy się ładuje, ładowanie trwa krótko.. co do zamienników - jak miałem 40d to kupiłem sobie 2 zamieniki bp511 premium goldy (jakieś 3-4 lata temu) - sprzedałem 40kę i kupiłem 5d1 - zamienniki zostały - do teraz działa tylko oryginał canona, zamienniki praktycznie po 100 klatkach nie działają...
    nie mówiąc o tym że jak będziecie mieli pecha to wam ładowarkę albo aparat szlag trafi - i co ? myślicie że sprzedawca tego badziewia odda wam kasę..? rozumiem że przy pierwszych budżetowych zakupach typu canon 1000d z kitem można się "szczypać" ale jak ktoś kupę kasy wydaje na aparat to chyba ma już jakąś świadomość..
    że o zniesmaczeniu i straconych nerwach i czasie nie wspomnę
    to trochę jak ktoś by kupił porsche 911 i pojechał założyć gaz bo za dużo pali..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    cały czas się zastanawiam jak to jest - kupujecie aparat za 6-7 tysięcy albo więcej (z jednym oryginalnym akumulatorem) i szkoda wam kasy na drugi oryginalny akumulator..? na jednym robię około 1200 klatek, jak wymieniam na drugi to pierwszy się ładuje, ładowanie trwa krótko.. co do zamienników - jak miałem 40d to kupiłem sobie 2 zamieniki bp511 premium goldy (jakieś 3-4 lata temu) - sprzedałem 40kę i kupiłem 5d1 - zamienniki zostały - do teraz działa tylko oryginał canona, zamienniki praktycznie po 100 klatkach nie działają...
    nie mówiąc o tym że jak będziecie mieli pecha to wam ładowarkę albo aparat szlag trafi - i co ? myślicie że sprzedawca tego badziewia odda wam kasę..? rozumiem że przy pierwszych budżetowych zakupach typu canon 1000d z kitem można się "szczypać" ale jak ktoś kupę kasy wydaje na aparat to chyba ma już jakąś świadomość..
    że o zniesmaczeniu i straconych nerwach i czasie nie wspomnę
    to trochę jak ktoś by kupił porsche 911 i pojechał założyć gaz bo za dużo pali..

no z tym gazem to się nie zgodze... to nie są adekwatne sytuacje

a co do zamianników to są zamienniki "oryginalne" i "zamienniki"w ogole.

Ja ma hahnela, bo taki akurat zauważyłem w MM i pamiętałem, że hahnel to solidna firma. mam to w soim 50d i nie narzekam, póki co trzyma tyle ile oryginał. ładuję na zamianie nawet nie wiem jaki akurat aku mam w aparacie Grunt to kupić zamiennik dobrej firmy, jest oczywiście tańszy (bo to cel sam w sobie zakupu zaminnika), ale nie za 20-30% wartości oryginau!!! nie ma szans na kupno dobrego aku w takiej proporcji cenowej do oryginału, aczkolwiek przyanjmy, że ceny oryginałów są naprawdę wysokie. Jendkaże gybym nie robił zdjęc tylko dla przyjemności swojej i innych, czyli typowo amatorsko, a na tym zarabiał to nie ma silnych kupiłbym oryginały. Niezawodnośc jest tu pierwszą kategorią wyboru, a nie cena.
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów