Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 54 z 54

Wątek: Dlaczego robię zdjęcia?

Coś już napisał

Domyślnie

napisał bonk:
    chociaz jak bym przezucil dom rodzicow do gory nogami
    to pewnie bym znalazl nie jeden ciekawy negatyw
    to byłoby ciekawe- jakieś zdjęcia naszych fotografujących rodziców ( nie imieniny cioci oczywiście), PRL i te sprawy..moi niestety nie fotografowali
    EOS 50 E +Grip, EOS 350d+BG-E3, EFS 18-55, EF 50 f/1.8 II , EF 75-300 f/4-5.6 USM IS , Flektogon 20 f/2.8, 550 EX, CF 1GB,
    Apacer cd 211, Kiev 88 TTL z obiektywami, Lowepro 400 AW, Photo Trekker Classic, Manfrotto 455 B, 479-4B

Coś już napisał

Domyślnie

super sprzętu to ja nie mam - cóż, pozostają mi więc "wyższe" pobudki. Robię zdjęcia bo chyba potrzebuję kontaktu z pięknem (kontakt z kobietą to jednak inna jakość ). Dokładnie pamiętam chwilę w której postanowiłem, że będę robił zdjęcia. Wracałem samochodem z Kalisza do Warszawy, na drodze był jakiś wypadek i wszyscy stali w korku. Doświadczałem sprzecznych uczuć- z jednej strony trochę się wściekałem i niecierpliwiłem a z drugiej byłem oczarowany zachodem słońca. Miałem przy sobie jakąś badziewną małpkę rodziców, zrobiłem kilka zdjęć - i skompromituję się tu :-D - ale powiem , że mi się spodobały. Od tego czasu fotografuję ( oczywiście udało mi się już wykraczyć tematyką poza zachody słońca ). Fotografowanie daje mi też spokój i odskocznię od życia codziennego, chociaż przy wyjazdach foto ze znajomymi ciężko mówić o spokoju i odosobnieniu. Kiedyś fotografowałem więcej, obecnie mój czas pochłania prócz tego inne hobby - gra w snookera, a więc idealnym połączeniem ( jeśli nie mam nastroju "na samotnego myśliwego w puszczy") jest ostatnio fotografowanie turniejów snookerowych. Snooker to bardzo fotogeniczny sport - jeśli ktoś byłby chętny to zapraszam do focenia turniejów snookerowych- można by się jakoś umówić. Kalendarz turniejów na stronie związkowej: www.snooker.pl ( tylko nie zaglądajcie do galerii - straszne g.). Turnieje odbywają się średnio 1/miesiąc w kilku miastach, a wciąż powstają nowe kluby.
    EOS 50 E +Grip, EOS 350d+BG-E3, EFS 18-55, EF 50 f/1.8 II , EF 75-300 f/4-5.6 USM IS , Flektogon 20 f/2.8, 550 EX, CF 1GB,
    Apacer cd 211, Kiev 88 TTL z obiektywami, Lowepro 400 AW, Photo Trekker Classic, Manfrotto 455 B, 479-4B

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Dlaczego robię zdjęcia?
    Nie chciałbym, aby to zabrzmiało zbyt "ciężko", ale przy fotografowaniu najważniejsze znaczenie dla mnie fakt zatrzymania pewnej chwili czasu.
    Czas sobie płynie dalej, a zrobione zdjęcie zatrzymało go na ułamek sekundy. Zarejestrowało pewien ulotny fragment otaczajacej nas rzeczywistości, moment który już nigdy więcej się nie powtórzy.
    Nie zawsze ten moment, ta chwila wygląda na zdjęciu tak jakbym sobie tego życzył, ale po prostu jest zachowana i cieszy mnie, że jest ona jedyna w swoim rodzaju, niepowtarzalna.

Pozdrowienia,
    Tomek

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów