Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Dlaczego robię zdjęcia?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Widzę że się wątek rozrósł w "jedynym słusznym" kierunku - wyższych pobudek, utrwalania piękna i innych takich ;-) no to ja jeszcze dorzucę wynurzenia onanisty:

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    ale dlaczego?
    Bo tak Z tego samego powodu dla którego np. nie lubię kaszanki - czyli z niewiadomych powodów - sprawia mi to przyjemność: zarówno robienie zdjęć, jak i ich późniejsze oglądanie. Przyjemnośc ta zwiększa się w równym stopniu wraz z polepszeniem się sprzętu (to ostatnio często) jak i polepszaniem się zdjęć (to rzadziej ). No, jak to już ktoś napisał "po prostu lubię cykać". A po dołożeniu do tego maniactwo gapienia się na samoloty... wychodzi stopka

Tak w ogóle to mam taką prywatną teorię odnośnie swojego zboczenia: jako dziecko miałem raczej mało zabawek (bida w domu) no i kiedy jakoś się tak złożyło że mogę sobie kupić to i owo nie odejmując rodzinie od ust to teraz nadrabiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Tak w ogóle to mam taką prywatną teorię odnośnie swojego zboczenia: jako dziecko miałem raczej mało zabawek (bida w domu) no i kiedy jakoś się tak złożyło że mogę sobie kupić to i owo nie odejmując rodzinie od ust to teraz nadrabiam
    To jest całkiem interesujące spostrzeżenie. Ktoś kto wyrastał w PRL najczęściej się z tym zgodzi, jak np. ja.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Widzę że się wątek rozrósł w "jedynym słusznym" kierunku - wyższych pobudek, utrwalania piękna i innych takich ;-) no to ja jeszcze dorzucę wynurzenia onanisty........
    muflon tu nie chodzi o "jedynie słuszny kierunek". Piękno też musi być utrwalane godnym siebie sprzętem. Dążenie do posiadania coraz lepszych narzędzi pracy czy twórczości jest normalne i naturalne. A w głosach przeciwników tkwi nutka zazdrości.
    Tak na marginesie, na własnym portfelu doświadczyłem, że do fotografowania szybkich samochodów w ruchu nadaje się dopiero 20D. Przećwiczyłem kilka modeli niższych. A co dopiero samoloty!

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    muflon tu nie chodzi o "jedynie słuszny kierunek". Piękno też musi być utrwalane godnym siebie sprzętem. Dążenie do posiadania coraz lepszych narzędzi pracy czy twórczości jest normalne i naturalne. A w głosach przeciwników tkwi nutka zazdrości.
    Czyli muflon musi kupic jakis lepszy model kaszanki zeby ja polubic
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Spokojnie - mi nie chodziło o dyskredytowanie w żaden sposób "słusznych kierunków" - to tylko taki mały niewinny żarcik był ;-)

Bywalec Awatar Rudi
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Jest moim azylem... tyle

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

sluszne pobudki... ta... :wink:
    ciekawe ilu fotografujacych mysli sobie podczas robienia fotki
    w ten sposob:

" hmm... cuz za pienkny motyw, jaka wspaniala gra swiatla, och a te niesamowicie skrzace sie refleksy swiatla, musze natychmiast to utrwalic aby moc wracac do tego momentu w ciezkich chwilach. ach... po zrobieniu tej fotografi czuje sie lepszym czlowiekiem, dostrzeglem piekno psiej kupy w kaluzy... "

oczywiscie przesadzam

...

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Trochę sobie kpisz.

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

troche
    ...

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    Tak na marginesie, na własnym portfelu doświadczyłem, że do fotografowania szybkich samochodów w ruchu nadaje się dopiero 20D.

Naprawde ?? No toś mnie teraz zaskoczył.
    A Twoja rola to sie chyba sprowadza jedynie do trzymania go skoro tak twierdzisz

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów