Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Dlaczego robię zdjęcia?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Smile Dlaczego robię zdjęcia?

Ten temat jeśli już był przerabiany to przepraszam.
    Ale nawet jeśli, to nic nie zaszkodzi go odnowić.
    Wiem że była sonda pt. czy jesteś profi czy amator, ale tutaj chodzi mi o jakieś głębsze wypowiedzi jeśli można.

Dlaczego robimy zdjęcia?
    Czy dlatego że pozwala nam to uciekać w nasze własne światy które są wypadkową tego co czujemy, widzimy i chcemy przekazać innym, czy też dlatego że z tego żyjemy? Kiedy wpadliśmy po uszy w fotografię? Czy to nam się nigdy nie nudzi? W tym ostatnim wypadku wiadomo że nie, więc dlaczego? Co skłania nas do codziennego (przynajmniej w moim przypadku) poświęcania czasu temu zajęciu jakim jest fotografowanie? Napiszcie proszę coś od siebie.
    Ja osobiście uważam że znalazłem sposób na życie. Może i brzmi to pompatycznie ale fotografowanie daje mi radość, choćby i starą poczciwą a jakże niezawodną Prakticą, ale zawsze chwyta się to coś. Proszę o możliwie przemyślane wypowiedzi. Dzięki z góry.
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja się lubię bawić fajnymi zabawkami, w szczególności robić nimi zdjęcia innym (latającym) fajnym zabawkom

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

ale dlaczego? podejrzewam że większość z nas lubiłaby bądź też lubi bawić się wieloma z rzeczy które znajdują się w Twej zacnej stopce
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Widzę że się wątek rozrósł w "jedynym słusznym" kierunku - wyższych pobudek, utrwalania piękna i innych takich ;-) no to ja jeszcze dorzucę wynurzenia onanisty:

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    ale dlaczego?
    Bo tak Z tego samego powodu dla którego np. nie lubię kaszanki - czyli z niewiadomych powodów - sprawia mi to przyjemność: zarówno robienie zdjęć, jak i ich późniejsze oglądanie. Przyjemnośc ta zwiększa się w równym stopniu wraz z polepszeniem się sprzętu (to ostatnio często) jak i polepszaniem się zdjęć (to rzadziej ). No, jak to już ktoś napisał "po prostu lubię cykać". A po dołożeniu do tego maniactwo gapienia się na samoloty... wychodzi stopka

Tak w ogóle to mam taką prywatną teorię odnośnie swojego zboczenia: jako dziecko miałem raczej mało zabawek (bida w domu) no i kiedy jakoś się tak złożyło że mogę sobie kupić to i owo nie odejmując rodzinie od ust to teraz nadrabiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Tak w ogóle to mam taką prywatną teorię odnośnie swojego zboczenia: jako dziecko miałem raczej mało zabawek (bida w domu) no i kiedy jakoś się tak złożyło że mogę sobie kupić to i owo nie odejmując rodzinie od ust to teraz nadrabiam
    To jest całkiem interesujące spostrzeżenie. Ktoś kto wyrastał w PRL najczęściej się z tym zgodzi, jak np. ja.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Widzę że się wątek rozrósł w "jedynym słusznym" kierunku - wyższych pobudek, utrwalania piękna i innych takich ;-) no to ja jeszcze dorzucę wynurzenia onanisty........
    muflon tu nie chodzi o "jedynie słuszny kierunek". Piękno też musi być utrwalane godnym siebie sprzętem. Dążenie do posiadania coraz lepszych narzędzi pracy czy twórczości jest normalne i naturalne. A w głosach przeciwników tkwi nutka zazdrości.
    Tak na marginesie, na własnym portfelu doświadczyłem, że do fotografowania szybkich samochodów w ruchu nadaje się dopiero 20D. Przećwiczyłem kilka modeli niższych. A co dopiero samoloty!

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    muflon tu nie chodzi o "jedynie słuszny kierunek". Piękno też musi być utrwalane godnym siebie sprzętem. Dążenie do posiadania coraz lepszych narzędzi pracy czy twórczości jest normalne i naturalne. A w głosach przeciwników tkwi nutka zazdrości.
    Czyli muflon musi kupic jakis lepszy model kaszanki zeby ja polubic
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    Tak na marginesie, na własnym portfelu doświadczyłem, że do fotografowania szybkich samochodów w ruchu nadaje się dopiero 20D.

Naprawde ?? No toś mnie teraz zaskoczył.
    A Twoja rola to sie chyba sprowadza jedynie do trzymania go skoro tak twierdzisz

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver
    Naprawde ?? No toś mnie teraz zaskoczył.
    A Twoja rola to sie chyba sprowadza jedynie do trzymania go skoro tak twierdzisz
    No patrz! Na każdym kroku można zostać zaskoczonym.
    A z trzymaniem to masz rację, bo dla lepszego efektu od przyszłego sezonu będę trzymał 1DmkIIN.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Noo... Wlasnie... Nie ma to jak fajne zabawki
    ...

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów