Niezle jajaza 10.000zl
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69611368
Niezle jajaza 10.000zl
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69611368
Bo trzeba mieć fantazję i pieniądze![]()
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
nawet prace rozgrzebalem nad zdalnym spustem
ale jakos spalilo na panewce
...
Heh, kiedys na jakiejs stronce (tak dawno ze linka na Chiny Ludowe nie wygrzebie) widzialem opis (wraz z fotkami) jak koles zbudowal podobny zestaw z jakiegos cyfrowego kompaktu + ustrojstwa (papier, czy styropian, czy cus - skleroza) ktorym to okrecil w celach amortyzacji i chyba jeszcze ze spadochronu.
Calosc wystrzelil w powietrze.
Jakies zdjecia to nawet zrobilo ale strone konczylo zdanie +/- w tym stylu: "Obecnie zbieram fundusze na nowy aparat"
Wole jednak zdjecia naziemne.
- Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
- Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !
Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null
To ja może nie o lataniu aparatów ale o sztuce pokrewnej. Bardzo dawno temu z kolega bardzo chcielismy zrobic zdjęcie naszej koleżance nago. Kolezanka mieszkała w 10-pietrowym bloku na 3 pietrze. Zmajstrowaliśmy ze Smieny, ołówka, gumki recepturki, i oczywiście kupy sznurka ustrojstwo do takich ujęć. kolega z lornetką i latarką siedział na dachu na przeciwko, a ja z całą maszyną na dachu bloku właściwego. Latarka służyła do dawania mi znaków kiedy aparat znajdzie się na odpowiedniej wysokosci tj. przed oknem koleżanki, a później inny sygnal tą latarką miał mi dać znać że stoi "nago' w polu widzenia obiektywu i wtedy ja miałem uruchomić odpalanie migawki. Z systemu zdalnego odpalania migawki z gumki i ołówka jestem dumny do dzisiaj. Muszę wam powiedzieć, że prawie wyszło tyle, ze aparat sie tak bujał, że żadan dzisiejszy IS by nie pomógł. No i kolezanka nie była nago tylko w piżamce. Mmmm.... stare dobre czasy
ciekawe co sie stanie jak wiatru braknie :rolleyes:
Wtedy wlasciciel takiej zabawki poczuje co to znaczy slowo grawitacjaZamieszczone przez Czacha
![]()