Cytat Zamieszczone przez mateuszw3 Zobacz posta
No ludzie bez przesady, już nie mówcie że konwertery są aż tak beznadziejne :/ ...
Ujmę to tak, mam canona 70-200 2.8, który uchodzi za dobre szkło. Mam też TC canona 2.0x tez uważany za najlepszy(w swojej kategorii). Staram się tym tandemem robić zdjęcia ptaszkom ale wierz mi, KAŻDY konwerter podpięty nawet do bardzo dobrego szkła nie da zadowalających efektów. (wyjatek tc1.4 canona). Tak więc ZAPOMNIJ o kupnie konwertera, a już szczególnie jakichś tanich wynalazków.
Generalnie to pytanie, które zadałeś to tak jakby poprosić canona żeby zrobił szkło 1200mm ze światłem 1.0 i kosztujące tyle co piwo. Niestety ale dobre tele to impreza zaczynająca się od ok 4tys (400mm f5.6, 100-400mm). Ewentualnie poszukaj czegoś sigmy w stylu 170-500mm ale to nadal prawie drugie tyle (na skąpcu od 2700zl). Nie mówie, że będzie to rewelacyjne szkło ale w miarę realizujące idee tanio/zakres ogniskowych/jakość.

Ostatnia porada, poczekaj, zaoszczędź więcej i NIE kupuj teraz nic, bo będziesz żałował. W manuale też się nie pchaj, bo zanim sie nauczysz sprawnie posługiwać czymś takim to odechce ci się robienia zdjęć ptaszkom. Narazie lepiej zainwestuj w jakieś maskowanie żeby cię ptaki nie widziały lub zacznij je jakoś wabić.

pzdr