Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: Kurz w 70-200 2.8

Mieszany widok

Domyślnie

Będzie więcej ale trudno policzyć jaki nastąpi przyrost na rok uzywania przez Ciebie oczywiście . Tym bym się nie przejmował. Obiektyw jest szczelny bo nie przedostają się tam większe pyłki ot i tyle. Moj znajomy fotograf ma w studio "mamiję" na stałe z przystwką 45P i jak się spojrzy w pryzmat to włos się jeży tyle tego tam siedzi ale..... Zdjęcia są czyste i żadnych paprochów nie widać. Szkła zmienia co chwilę tu chodzi mi głównie o walory estetyczne jak widzi się jakiś pyłek. Jednym to przeszkadza innym nie. Ale 2 miesięczny teoretycznie mało używany i chyba nie w ekstremalnych warunkach obiektyw pyłków powinien mieć raczej niewiele albo wcale... Też bym wymienił

Coś już napisał

Domyślnie

Przy okazji chciałem zapytać o czyszczenie. Mam 35L 4 letnia i też w środku trochę pyłków. Czy warto oddawać do czyszczenia np. na Żytnią albo do Adama Bieńka?
    Czy fabrycznie złożony obiektyw można potem tak samo złożyć "ręcznie" po czyszczeniu?
    Jak często warto oddawać ob. do przeglądu, czyszczenia?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dopóki nie widzisz tych pyłków na swoich zdjęciach nie warto czyścić obiektywu.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów