Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Brak efektu wyostrzania w Windows i Dpp

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maati Zobacz posta
    Masz rację, tak zrobiłem, przeliczyłem rozdzielczość monitora. Tzn kiedyś gdzieś czytałem, że należy zmierzyć boki i podzielić długość w pixelach na cale, wyszło mi 99 pixeli na cal fotkę zrobiłem na 100 i wszystko jest ok.
    aha jescze domyslnie miałem ustawione w CR aby pliki odrazu otwierał w 300 pixelach, oryginalnie z aparatu (mam canona 40d) jest chyba 240.
    A ogólnie do internetu fotke należy zmniejszyć do 72 pixeli.

Ps. wszystko w sumie na forum napisane.
    Pozdrawiam i dzięki.
    Zupełnie nic nie rozumiesz - mylisz piksele z dpi. Przestań patrzeć na dpi i na cale, zacznij na same piksele...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał Awatar maati

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Zupełnie nic nie rozumiesz - mylisz piksele z dpi. Przestań patrzeć na dpi i na cale, zacznij na same piksele...
    w sumie nawet nie wspomniałem o dpi, cały czas inetresuje mnie ppi ponieważ nie chodzi mi o wydruki tylko o zdjęcie wyświetlane na monitorze.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    W sumie to Krzychu ma trochę racji, bo mój monitor ma ustawioną rozdzielczość 1680x1050. Poprostu przed samym wyostrzeniem zmniejszyłem fotkę do tego rozmiaru na dłuzszym boku, bo krótszy troszkę z powodu zachowania proporcji jest dłuższy. Pixele ustawiłem na 72, tak jak to jest przewidziane dla monitorów czy inernetu. Ogólnie wyostrzyłem sobie fotkę i ustawiłem jako tapetę i jest ostre takie jak w PS.
    Jeśli się mylę to proszę mnie naprowadzić bo juz sam nie wiem ale z takimi właśnie prostymi sprawami jest najwięcej problemu
    Ostatnio edytowane przez maati ; 25-04-2010 o 17:54 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 5d MKII, MKIII, C85 1,4IS + 580EXII, C35 1,4 C24 1,4 fish

Uprawnienia umieszczania postów