Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: numer seryjny+serwis

Początki nałogu Awatar Da__FreaK
    Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie numer seryjny+serwis

Witam
    Mam pytanko zwiazane z serwisem. Mianowicie, czy po numerze seryjnym mozna dowiedziec sie czy np, w puszcze wymieniana byla np, migawka, badz naprawiane byly inne usterki ? Czy autoryzowany serwis ( Polska , inne kraje z ktorego pochodzi aparat ) wnosi do swojej bazy ( jest jakas w ogole jakas taka baza danych w necie gdzie mozna tego poszukac ) wykonywane czynnosci ktore byly przeprowadzane w naprawianej puszcze ?
    Pytanie wzielo sie stad, ze mam na oku zakup 1dmark2 z dosc malym przebiegiem i podejrzewam ze migawka byla juz a nim wymieniana .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

serwis powinien znać historie body po numerze seryjnym

jezeli migawka byla wynieniana to chyba dobrze? wszak wlasciwie tylko to sie zuzywa w lustrzance
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    serwis powinien znać historie body po numerze seryjnym

jezeli migawka byla wynieniana to chyba dobrze? wszak wlasciwie tylko to sie zuzywa w lustrzance
    Chodzi mi o to, czy autoryzowane serwisy maja cos takiego jak sprawdzenie dzialan serwisowych za pomoca www. Ze na www wpisuje sobie nr aparatu i widze co bylo robione ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

http://www.e-csi.pl/pl/e_serwis.html

Po nr seryjnym sprawdzisz tylko czy był w serwisie oraz czy był naprawiany gwarancyjne czy po gwarancji

Miasto
    Szczecin / Cisiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ces Zobacz posta

Po nr seryjnym sprawdzisz tylko czy był w serwisie oraz czy był naprawiany gwarancyjne czy po gwarancji

Mozesz mi powiedziec czy wklepujac nr seryjny na tej stronie, moge sie dowiedziec czy powiedzmy aparat zakupiony w Szwajracii byl naprawiany np, nie poza terenem Polski ? Czy tylko to co za zytniej bylo robione ?

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Da__FreaK Zobacz posta
    Mozesz mi powiedziec czy wklepujac nr seryjny na tej stronie, moge sie dowiedziec czy powiedzmy aparat zakupiony w Szwajracii byl naprawiany np, nie poza terenem Polski ? Czy tylko to co za zytniej bylo robione ?
    tylko to co na żytniej...

zadzwoń do nich i się spytaj
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Może najpierw przeczytaj co jest napisane nad polami wyszukiwarki: :"...podglądu statusów zleceń znajdujących się w naprawie...". Ta wyszukiwarka służy wyłącznie do wyświetlania informacji o zleceniach znajdujących się obecnie w naprawie a nie do wyświetlania informacji o historii odbytych napraw czy też usług serwisowych.
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Przykładowe dane znalezione w wyszukiwarce w E-CSI

Numer: Z/2515/12/09

Status: 10. Zlecenie wydane, rozliczone

Producent: CANONModel: PowerShot SX10ISNumer seryjny: 8533501946

Data przyjęcia: 2009-12-29
    Numer listu przewozowego przychodzącego: 11084832647

Typ naprawy: Gwarancja producenta

Data wydania: 2010-01-12

Moim zdaniem jest dużo informacji, data przyjęcia data wydania jeżeli jest duża rozbieżność między datami, może to świadczyć o jakiejś skomplikowanej naprawie, do której części brakowało na serwisie. Ponadto mamy rodzaj gwarancji czy była to naprawa gwarancyjna czy pogwarancyjna

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Moim zdaniem jest dużo informacji, data przyjęcia data wydania jeżeli jest duża rozbieżność między datami, może to świadczyć o jakiejś skomplikowanej naprawie, do której części brakowało na serwisie. Ponadto mamy rodzaj gwarancji czy była to naprawa gwarancyjna czy pogwarancyjna
    Sprawdzałem numery dwóch korpusów które także odwiedzały serwis (nawet nie tak dawno) i żadnych informacji tak o jednym jak i o drugim nie otrzymałem. Za każdym razem otrzymywałem informację iż "Zlecenie nie zostało odnalezione" pomimo że w zakładce "Rodzaj numeru" zawsze wybierałem "seryjny".
    EOS + Speedlite

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Po wpisaniu nr seryjnych mojego 40D jest taki oto typ naprawy:
    Typ naprawy: Goodwill
    Wiecie może co to oznacza?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów