No wiesz ... wszystkim rządzi cenaZamieszczone przez marcingreen
ja akurat posiadam cyfrową kamerę ( i tu uwaga
SONY !! (jeszcze działa
) w zasadzie często jak nie robię fotek to rejestruje jakieś różnie uroczystości. Szukałem karty do mojego PC-ta którą mógłbym przechwytywać, importować i eksportować pliki MPEG-2 oraz rozdziałów z płyt DVD, nagrywać płyty S-VCD oraz DVD i która posiadała by sprzętowe wspomaganie kodowania MPEG-2.
Pinnacle Studio AV/DV wersja 9 - to karta PCI wyposażona zarówno w we/wy analogowe (composite i S-Video) jak i port FireWire. W zestawie znajduje się również oprogramowanie Pinnacle Studio 9 przeznaczone do obróbki obrazu wideo.
Program dedykowany jest dla szerokiego grona amatorów i miłośników montażu swoich nagrań wideo z uroczystości, jubileuszy, wycieczek, podróży itd.
Pinnacle Studio 9 umożliwia Ci :
przechwytywanie i edycja obrazu w formacie widescreen (16:9) lub standardowym (4:3)
przechwytywanie i edycja cyfrowego materiału wideo z dowolnego źródła DV (miniDV, Digital8 lub MicroDV)
przechwytywanie i edycja analogowego materiału wideo zapisanego na taśmie 8mm, VHS, SVHS, VHS-C lub SVHS-C
przechwytywanie cyfrowego materiału DV bezpośrednio do plików w formacie MPEG-2 (z jakością DVD) oraz ich późniejsza edycja
import i edycja plików w formacie MPEG-1 oraz MPEG-2
możliwość edycji z dokładnością do 1 klatki
pełnoekranowy podgląd materiału wideo
Jednak i tu mały ból, nie jest napisany strikte pod prezentację fotek ale przy odrobinie cierpliwości i samozaparcia można nim robić bardzo ciekawe prezentacje fotograficzne. Ja często łączę je z materiałami video.
Minimalne wymagania sprzętowe :Zamieszczone przez marcingreen
Procesor Intel Pentium lub AMD Athlon 800 MHz lub szybszy (zalecany 1.5 GHz lub szybszy) ; 256MB pamięci RAM (512MB zalecane) ; 1 wolny slot PCI
system operacyjny Windows 98SE, "Millennium", 2000, XP (Windows XP zalecany. Obsługa MicroMV wymaga Windows XP) ; karta graficzna kompatybilna z DirectX 9 (zalecana ATI Radeon lub Nvidia Geforce 2 lub lepsza) ; karta dźwiękowa kompatybilna z DirectX 9 ; 500MB wolnej przestrzeni na dysku twardym w celu zainstalowania oprogramowania
napęd CD-ROM
Opcjonalnie:
nagrywarka płyt CD w przypadku tworzenia krążków Video CD lub Super Video CD ;nagrywarka DVD w przypadku tworzenia krążków DVD.
Co do formatów zapisu :
standard: PAL/SECAM (SECAM tylko na wejściu)
25 klatek/sekundę / 50 półobrazów/sekundę
rozdzielczość klatki: 720 x 576
kompresja: DV, MJPEG, MPEG, ( opcjonalnie jeśli masz kodeki to : Divx)
Marcingreen,Zamieszczone przez marcingreen
A dlaczego miał bym nie chcieć ??
IMHO Jeśli wydatek :
Pinnacle Studio Plus 10 700-PCI 749,00 PLN - to wer. PCI
lub
Pinnacle Studio Plus 10 700-USB 839,00 PLN - to wer. USB
to dla Ciebie nie problem ( zauważ że piszę o wersji z nr,. 10 która niedawno się pokazała na półkach ) a w perspektywie masz zamiar zafundować sobie jakąś kamerkę TO ŚMIAŁO KUPUJ !!!
... może gdzieś jeszcze znajdziesz jakąś mocno przecenioną wer. nr 9 !!!
A radocha i zadowolenie klientów to najwyższa zapłata za Twój wysiłek.
Na śląsku masz może niedaleko :
KSK Dystrybucja sp. z o.o.
ul. 11 Listopada 11
40-387 Katowice
032 / 251 69 59 oraz 759 16 22
032 / 759 17 13
pozdrawiam
Moris
P.s. Ja to mam ochotę na cuś o półkę wyżej.. :
Pinnacle Liquid Edition 6.1 Pro 5 099,00 PLN