Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Wątek: 5D MkII - na dolnym listku migawki zgrubienie

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Jeszcze druga strona migawki, z wczorajszego przypalania. Zakreślono purchle farby.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

spróbowąłem uszkodzić migawkę przy opuszczonym lustrze. Godzinę to trwało i się nie udało...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony

Domyślnie

ciekawe. Może lustro w 5D2 przepuszcza więcej światła... Ja swojego nie poświęcę do testów

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A sprawdzałeś kto używał aparat przed tobą?
    Ja 5DII ze stałką 50 f/1.2 kupiłem w renomowanym sklepie. Na fotografem nie jestem więc
    nawet nie wiedziałem co można sprawdzić przy zakupie takiego sprzętu (klient idealny).
    Ale sprzedawca fotograf znał się a zapewne obiektyw taki miał w ręku pierwszy raz w życiu, to i używał sobie jak pies w studni.
    Teraz dopiero, po kilku miesiącach siedzenia tu na forach, oczy mi się powoli otwierają.
    Może i w Twoim przpadku ktoś tym aparatem robił wszystko to czego ty nie robiłeś?
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Az pozerkalem sam na swoja migawke w 5d2. Cale szczescie wypalen nie widze, ale zaciekawilo mnie jedno - czy na pierwsza "zakładka" migawki w 5D2 jest normalnie tak lekko nieprzylegajaca do innych? Poszperalem w necie z ciekawosci i chyba jest ok, bo widze nawet na zdjeciu migawy z netu jest podobnie:

W 2D czy 500 analogowej tak nie bylo.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 04-05-2010 o 22:31 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ostatnio robilem sporo zdjec, na live view, z wstepnym podniesieniem lustra, pod slonce, w dolinie chocholowsiej, w bardzo sloneczny dzien... W domu sprawdzilem body (5D MkII) i nie ma najmniejszych sladow przysmazenia.

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów