Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: 5D MkII - na dolnym listku migawki zgrubienie

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Doktor_Zło Zobacz posta
    niestety szukaj kogoś kto ma gwarancję...zawsze to jakiś patent żeby wymienić migawkę za free
    Pytanie, czy od dzisiaj będzie za free

Jak widać na ostatnim zdjęciu, jest kilka miejsc, gdzie farba na migawce zmieniła się w bąbel. To największe uszkodzenie (po środku) ma kształt adekwatny do ruchu słońca, którego cienie przez te 35 minut, nie dość że się wydłużyły, to również zmieniły kąt względem horyzontu. Równiez trzeba pamiętac, że słońce o tej porze dnia i roku bardzo szybko traci na sile.
    Ciekawe, czy pozostałe bąble to efekt flarowania.
    Tak więc na samym środku, czyli na poczatku ekspozycji "dziura" jest wypalona najmocniej. A z czasem słabnie, zgodnie z ruchem słońca na nieboskłonie. Wydaje mi się, że wystarczy znacznie krótszy czas niż te 35 minut, żeby coś takiego się stało. A podejrzewam nawet, że wystarczy naprawdę kilka minut. (Z wiadomych względów nie będę powtarzał eksperymentu, bo juz nie bardzo mam w czym wypalać dziury ) Nie mniej, nie stanie się tak chyba w trakcie normalnego użytkowania MLU etc.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Doktor_Zło Zobacz posta
    co jeśli aparat został postawiony Wizjerem w stronę słońca? jest możliwość żeby promienie "wpadły" do środka puszki i zrobiły bałagan ?
    W ta stronę, ew. może się uszkodzić autofokus. Migawce nic nie będzie
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 26-04-2010 o 19:40 Powód: Automerged Doublepost
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów