Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 66

Wątek: 5D MkII - na dolnym listku migawki zgrubienie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa/Słubice

Domyślnie 5D MkII - na dolnym listku migawki zgrubienie

Witam,

jak w temacie.
    Ostatnio kontrolnie podniosłem lustro, aby obejrzeć migawkę i ku mojemu zdziwieniu na dolnym listku migawki centralnie po środku znajdują się nierównomierne zgrubienia o średnicy ok. 1mm każde. Wyglądają jak luty spawalnicze. Ponadto ten właśnie listek wydaje się, że nie przylega dokładnie w tym miejscu do listka wyżej i lekko odstaje.

Jakieś sugestie?
    Może ktoś się z tym spotkał?
    Przyznam, że wcześniej nie zwróciłem uwagi czy ów problem występował.

Poglądowe zdjęcie:

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

Faktycznie trochę dziwnie to wygląda. A ze zdjęciami coś nie tak? Ja mimo wszystko wysłałbym do serwisu.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Coś już napisał

Domyślnie

Jeśli masz gwarancję to rób tak długo aż padnie, albo jak nie padnie to przed końcem gwarancji zanieś do serwisu - powinni wymienić migawkę.
    30D + 28-70 2.8

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja bym zaniosł teraz i miał spokoj a nie mysl czy padnie dzis czy jutro czy za 2 lata...

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

To tak wygląda jakby było przysmażone , nadtopione skupioną wiązka światła słonecznego czy coś w tym stylu ,( takie moje luźne rozważanie ) ciekawe z jakiego materiału jest to wykonane.
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

[quote=Mekwion;807047... Ponadto ten właśnie listek wydaje się, że nie przylega dokładnie w tym miejscu do listka wyżej i lekko odstaje.
    [/quote]
    Odeslal bym do serwisu co by przypadkiem resztki tej odstajacej struktury czy tez wygiety listek nie zniszczyl filtra/matrycy.
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Domyślnie

kiedys chcialem kupic 5D pierwsza wersje i koles mial podobne bomble odpuslilem zakup ale na pewno chodzi o przegrzanie plastiku, moze w jakis sposob matryca cos przegrzala, albo przez przeslone obiektywu wpadlo sporo slonca i soczewki zadzialaly jak lupa powiekszaja.
    Canon FF i słoików kilka

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Zrobiłbym tak samo jak koledzy radzili wcześniej... Serwis...
    Daj znać jak wyślesz i potwierdzą przyczynę.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mk307 Zobacz posta
    kiedys chcialem kupic 5D pierwsza wersje i koles mial podobne bomble odpuslilem zakup ale na pewno chodzi o przegrzanie plastiku, moze w jakis sposob matryca cos przegrzala, albo przez przeslone obiektywu wpadlo sporo slonca i soczewki zadzialaly jak lupa powiekszaja.
    powiedz mi tylko jakim cudem soczewki mogły zadziałać na migawkę, gdyż przed migawką jest opuszczone lustro które przeprowadza światło oraz obraz dalej przez pryzmat i do wizjera.. jest to zupełnie inny bieg światła...
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa/Słubice

Domyślnie

Serwis na 100% odwiedzę. Aparat kupiony w połowie lutego. W granicach 3-4K zdjęć, a tu takie jaja. Wcześniej nawet nie przyszło mi do głowy, żeby zaglądać do nowo kupionego aparatu czy czasem listki na migawce nie są ?zesmalone?.
    Jednym słowem nie widzę innego wyjścia jak naprawa gwarancyjna. Pytanie czy nie znajdą argumentów by odmówić naprawy ?

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów