Ja bym napisał, że czaimy się w ukryciu, ale zaraz napiszą że weekend czy coś![]()
Ja bym napisał, że czaimy się w ukryciu, ale zaraz napiszą że weekend czy coś![]()
Kanon czterdzieści jeden dy, parka el-żbietek, kilka lampek,
worek szpargałów i hałda niezrealizowanych planów.
Dobrze zamaskowany, w dobry (mocny i glosny wiatr) mozna taka sarne podejsc jawnie np. tak
http://www.youtube.com/watch?v=IeNays3VQM0
najpierw serio
Polecam coś takiego
http://allegro.pl/item1029016660_fx_...d_fanatix.html
gdyby link już nie działał to www.fanatix.pl
na dłuższe czatownie są malutkie lekkie, nieprzemakalne namiociki moro
rozkładane w 30 sekund z otworami na obiektyw. Ceny różne/
Pamiętaj o własnym zapachu czyli o wietrze !
Bardzo lubie zdjęcia przyrodnicze.
Powodzenia !
teraz mniej serio
Wyłącz komórke :smile:
Jak zobaczysz myśliwego z karabinem nie ruszaj sie .Zacznij głośno śpiewać .:smile:
Jak facet z karabinem bedzie w niemieckim mundurze nie śpiewaj po polsku :smile:
Jak w radzieckim...to... sam ryzykuj...ale aparat schowaj :smile:
W lesie chyba nie jest bezpiecznie.Nigdy nie wiesz kogo spotkasz
W tym stroju sie nie da szybko uciekać.
Wiec jak preferujesz tylko kobiety to zaopatrz sie w tubke z kremem:smile:
Niekoniecznie maskującym.
Ale nie zrażaj sie i rób piękne przyrodnicze fotki
ZaawansowanyAMATOR! ! ! NIE FANATYK !!!
2x dSLR (Canon)
Ja mam bardzo dobry sposób na zające, aż same podchodzą, wystarczy, że bateria mi padnie lub coś w tym stylu
A tak na serio to proponuję chodzić w miejsca gdzie dane zwierzęta często chodzą. Trzeba obserwować (ślady, odchody), być cierpliwym i mieć naładowaną baterię.
skoro pytaszco i jak to znaczy ze jeszcze za mało czytałeś forum fotoprzyrody. mnogość tematów zdjęć i porad tam dowiesz siewszystkiego . co do siatki to tania wersja - glony - a jak ciew stać za 150 zł juz kupisz lepsza. 3x2 m w zupełności wystarczy. na allegro jest tego pełno
na początek na wiosne może coś łatwego - wybierz oczko wodne gdzie wiesz że są kaczki i nne ptaki - przyjdź o 5 rano pościel karimate i bardzo ciepło się ubierz (najzimniej jest 6-7), statyw na płasko i przykryj sie kompletnie siatką.
powodzenia - szczegóły szukaj tu