Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Jak zabezpieczyć sprzęt podczas ślubu?

Domyślnie Jak zabezpieczyć sprzęt podczas ślubu?

Jutro fotografuję od A do Z swój pierwszy ślub i takie oto naszło mnie pytanie:
    Poruszać się cały czas z ciężką torbą jest niemożliwe. Co robicie ze sprzętem podczas np. wesela? Gdzie zostawiacie torbę? Jak jest zabezpieczona? Sprzęt jest wart tyle co samochód, więc boję się torbę ot tak rzucić w kąt, choć wieloktornie widziałem jak niejeden fotograf tak właśnie robił. Nie raz widziałem eLki na parapecie zostawione przez fotografa, gdy odchodził dosyć daleko od nich. Trochę się boję tak zrobić....
    Proszę o rady

Początki nałogu Awatar fleder
    Miasto
    mazowsze

Domyślnie

Ja na Twoim miejscu dałbym do schowania muzykantom, gdzieś za bębnami czy ich statywami, nie wiem, zawsze jest inaczej. W ostateczności spróbowałbym zaparkować blisko sali i trzymać w bagażniku. Jeśli Twój zestaw jest tyle wart, to poświęciłbym kurs biegiem od czasu do czasu żeby zmienić szkiełko czy baterię. Zresztą myślę, że podpite towarzystwo rzadko kiedy zdaje sobie sprawę z tego że ten jeden czy dwa "słoiki" na parapecie są czasami warte przeciętną półroczną pensję... O ile nie ma tam jakiegoś fotografa-amatora cudzej własności.
    Kościół to chyba nie problem bo stawiasz torbę blisko ołtarza/prezbiterium i masz ją na oku. Chyba że ministranci się Boga nie boją to już inna sprawa
    Tak ja to widzę, może inni mają lepsze sposoby?
    5D, stałki, zoomy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja zawsze zostawiam jak najbardziej na wierzchu, im bardziej bedziesz chcial ukryc tym latwiej bedzie niepostrzezenie ukrasc ;-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Staram sie miec przy sobie Lub na wierzchu w zasięgu wzroku...

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Super sprawą jest lens-pouch noszony na pasku, lub torebka biodrówka, taka mała saszetka. Zasadniczo masz dwa body, które wiszą Ci na szyi/ramieniu - na każdym po jednym obiektywie, szerokim i tele a w saszetce dodatkowy (np. fisheye czy co tam kto woli...).
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Od lat stawiam torbę na scenie przy zespole. W razie wymiany szkieł jest blisko a przede wszystkim jest widoczna. Nikt Ci nie będzie przy niej gmerał bo wszyscy weselnicy by to widzieli. W samochodzie bym odradzał. Kiedyś włamali mi się do auta pod salą.

Zablokowany
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Na każdym forum zakładasz ten temat?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skydiver Zobacz posta
    Co robicie ze sprzętem podczas np. wesela? Gdzie zostawiacie torbę?

w "stopie"

*stopa - to ten bęben z zestawu perkusyjnego w który uderza sie stopą

a tak serio to po prostu gdzieś koło orkiestry / DJa

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Złotego środka nie ma. Przede wszystkim należy włączyć myślenie. Samo pozostawienie przy orkiestrze nie załatwi problemu. Jak nie będziesz mimo wszystko zwracał uwagi to i tak w pewnym momencie spotka Cię przemiła niespodzianka... amba fatima było i nima :-D

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

W kościele zawsze mam 2body z różnymi szkłami na sobie (zazwyczaj 35 i 85) Torba gdzieś blisko w zasięgu wzroku-w zasadzie prawie reki. A sale to bywają różne. Ale zazwyczaj to torba z większością spoczywa tam gdzie ja siedzę. W użyciu tylko 1body w 80%przypadków z 1szkłem. Jak są kluczowe momenty to albo 2body i 2szkła albo 1body i szkła pod ręką u orkiestry/DJ'a W zasadzie to nie wiem jaka w tym filozofia żeby oddzielny temat zakładać :-P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów