Jak widze takie parametry szkla to wiem jedno - obejsc to nalezy szerokim łukiem!
To bedzie dopiero szmelc.
Prosze zanim beda tutaj podniety jakie to wspaniale szklo popatrzcie na tego typu konstrukcje na wlasnym podwórku. Tragedia!
Jak widze takie parametry szkla to wiem jedno - obejsc to nalezy szerokim łukiem!
To bedzie dopiero szmelc.
Prosze zanim beda tutaj podniety jakie to wspaniale szklo popatrzcie na tego typu konstrukcje na wlasnym podwórku. Tragedia!
amatorzy albo niebeda mieli kasy na to szklo,albo w kicie bedzie ono tak tanie ze jak sie ludziom powie "FAŁ ER MA CZYLI STABILIZACJE JAK W CANONACH TYCH MALYCH" to beda brali. Cena body napewno bedzie wyzsza od 20D ale to szklo bedzie w porownaniu powiedzmy do 24-105 duzo tansze, a amatro sie bedzie cieszyl ze ma 18-200. bo nie wie co to swiatlo. mnie sie wydaje ze to sie bedzie sprzedawalo w segmencie zamoznych amatorow.
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
ja nie mowie, ze to szklo to zly pomysl, bo wrecz odwrotnie - jest to pomysl nieglupi. ale D200, przynajmniej teoretycznie, adresowane jest na polke semi-pro, czyli do uzytkownikow, ktorzy juz wiedza czego chca. a dla takowych super-zoom nawet z VR jest opcja o kiepskim wspolczynniku jakosc/cena. no a nie po to sie placi 2500$ za korpus, zeby go marnowac przecietnym szklem (jesli nawet bedzie przecietne, bo przy takim zakresie to wcale nie musi byc wiecej niz "z braku laku ujdzie").Zamieszczone przez pn_
jesli to nie jest kaczka, to 18-200 po prostu zostanie wypuszczony rownolegle na rynek z premiera D200. ale jako podstawowy obiektyw w zestawie kitowym z D200... mnie sie nie widzi. troche bez sensu![]()
chociaz zobaczylbym ten numer z checia. i posluchal wtedy reakcji tych fanatykow, ktorzy zawsze twierdzili, ze to Canon dodaje do solidnych puszek degustujace denka od butelek, a Nikon to zawsze super optyka![]()
ale generalnie to kicha. ani ff, ani 16mp. hmm zobaczymy co z tego bedzie. ludzie moga sie kusic na 11 puntkow af (im wiecej tym lepiej, no niee ??)
wolny jest - 3 klatki to ciut malo w tej klasie, no i jak zwykle telewizor z tylu - 2,5 cala.
Na tej stronie Nikona UK, ze zdjeciami, byla cena 1600$ (zanim znikla :-)).Zamieszczone przez akustyk
Moze bedzie znacznie lepszy niz oslawione juz z powodu niskiej jakosci kity Canona...Zamieszczone przez akustyk
zgadza sie. syf jak nic tyle ze niepokoi mnie to, ze bedzie sie dobrze sprzedawac. bo bedzie.
teoretycznie lepiej. w praktyce i tak 90% zdjec to srodkowy, najwyzszej czulosci, sensorZamieszczone przez Il fuoco
3 kl/s spokojnie starczaja. a telewizor... :-) chodzi o to, zeby mozna bylo ocenic, czy wyszlo :>Zamieszczone przez Il fuoco
ciekawe, czy chociaz histogram RGB dadza
jedna ciekawostka:
troche mi sie to kloci z nadmuchana medialnie kompatybilnoscia Nikona. tych szkielek bylo zdaje sie troche wiecej* In addition to DX Nikkor lenses, the D200 supports more than 50 AF
Nikkor lenses
To prawda. Zapewne bedzie to tragedia. Co nie zmienia faktu, ze u amatorow bedzie szlo jak cieple, chrupiace buleczki i Nikon zarobi na nim pewnie sporo kasy.Zamieszczone przez iczek
Witam wszystkich często czytam to forum ale dzisiaj dopiero postanowiłem się zarejestrować a co do aparatu to trzeba powiedzieć że wygląda całkiem nieźle tutaj jest ponoć zdjęcie z tego obiektywu ale rzycie pokarze co będzie dalej http://photos1.blogger.com/blog/8010...60/457_med.jpgZamieszczone przez iczek
a tu pare zdjęć aparatu http://newnikond200images.blogspot.com/
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez look9 ; 26-10-2005 o 11:40
ale to nadal wyraznie wiecej niz 20D. tak jak zreszta przypuszczalem. ten aparat ma byc na polke cenowa powyzej semi-pro CanonaZamieszczone przez pn_
pozyjemy, zobaczymy. od 28-105 (pseudo-kit do 10D) to bym sie nie spodziewal, co do 17-85 IS to sie okaze. ale od 18-55 raczej na pewno. choc ocena obiektywu to nie tylko ostrosc ale i rysowanie, kontrast i odwzorowanie kolorow. a z tym mega-zoomy maja, delikatnie mowiac, spore problemyZamieszczone przez pn_
okaze sie w praniu