Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 171

Wątek: Nikon D200 - konkurencja?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

OK, ale wracając do tematu - czy myślicie, że ten aparat rzeczywiście może kosztować tylko 500 USD więcej niż D70 Mnie się nie wydaje, nie widziałem gdzie podano tę cenę 1700 USD, ale różnica pomiędzy bardziej profesjonalnymi puszkami Nikona byłaby chyba zbyt duża.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    OK, ale wracając do tematu - czy myślicie, że ten aparat rzeczywiście może kosztować tylko 500 USD więcej niż D70 Mnie się nie wydaje, nie widziałem gdzie podano tę cenę 1700 USD, ale różnica pomiędzy bardziej profesjonalnymi puszkami Nikona byłaby chyba zbyt duża.
    1700 - 850 = 850 a nie 500.

Czyli jest dwa razy drozszy.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Poczekajmy na pelna specyfikacje i zdjecia probne. Moze sie okazac ze to CCD szumi jak diabli, AF ma tylko jeden punkt krzyzowy itp. Takie obkrajane w stylu Canona. Wtedy cena by byla pewnie uzasadniona.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Wystarczy zajrzeć na ich forum, na którym zresztą pn_ intensywnie się produkuje, żeby się zorientować, że to co napisał to bajki. Tamto forum kipi niechęcią do Canona.
    Fakt. Od dzisiaj mam silne postanowienia na odpisywac na zaczepki pn_.
    Dzisiaj u nich przeczytalem, ze Canonierzy go (pn_) przekonywali ze spot nie jest niezbedny w aparacie. Niby dlatego, ze spota u Canona nie ma. Jak sie to ma do przekonywania Nikoniarzy, ze DX jest the best i FF nie jest nikomu potrzbny. Przeciez to tez przekonywanie o wyzszosci DX z braku FF . Fantazym. Pozdrawiam pn_ i zycze wszystkiego najlepszego ;-)

Marcin

bodzio
    Guest

Domyślnie

cena jest tutaj zdaje sie http://www.photoshoot.in/d200.htm - to chyba zciągnięte wczoraj w nocy ze stronki nikonusa .

pozdro

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjastrzebski
    Jak sie to ma do przekonywania Nikoniarzy, ze DX jest the best i FF nie jest nikomu potrzbny. Przeciez to tez przekonywanie o wyzszosci DX z braku FF
    Roznica jest kolosalna. FF, czy DX, bierzesz i robisz fotke nie interesujac sie tym, wazne ze masz input i output (pomijajac kwestie dziadowskich obiektywow pewnej firmy). Natomiast spota nie uzyjesz, bo go nie ma...

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bodzio
    cena jest tutaj zdaje sie http://www.photoshoot.in/d200.htm - to chyba zciągnięte wczoraj w nocy ze stronki nikonusa .

pozdro
    hehe, dobre, cytuję:
    "I make no claims as to its authenticity and this information is simply a displaying of the flash file that was put on my computer after visiting this web site."

czyli jak to pewien kolega określił kiedyś "co ciocia powiedziała wujkowi"
    na jakiej podstawie znamy cenę aparatu, który jeszcze nie istnieje :rolleyes:

a co do ceny - faktycznie, zapomniałem że cena D70 musiała ostro spaść, bo wszak to konkurencja dla 350D . Oto jak wspaniale wpływa silniejszy konkrurent na poziom cen rodzimej marki. Co do mojej wypowiedzi o różnicy w cenie - przecież sam napisałeś, że szybko spadnie do poziomu 20D, czyli około 1300 USD :rolleyes:
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Roznica jest kolosalna. FF, czy DX, bierzesz i robisz fotke nie interesujac sie tym, wazne ze masz input i output (pomijajac kwestie dziadowskich obiektywow pewnej firmy). Natomiast spota nie uzyjesz, bo go nie ma...
    Trolujesz i basta. Nie bede karmil trola.

Marcin

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

przecież sam napisałeś, że szybko spadnie do poziomu 20D, czyli około 1300 USD :rolleyes:
    Ale do tego czasu D70 tez spadnie :-)

Domyślnie

Cena D70 sięgnie dna I tak to chyba najgorsza inwestycja w ciagu ostatnich 2 lat Ten aparat wart jest funta kłaków juz teraz, a po ukazaniu sie na półkach D200 po prostu bedzie za bezcen

Strona 10 z 18 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów