Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Do wydania max 30 tys netto :)

Domyślnie Do wydania max 30 tys netto :)

Witam,

Jestem użytkownikiem aparatów Canon MK II i Nikon D700. Bawię się fotografią około roku, jest to hobby. Doszedłem do momentu że wiem mniej więcej co lubie focić i w którą stronę idę.. Focę przede wszystkim w studiu, w tematyce glamoour/portrety/czasem plenery, bardzo pociąga mnie fotografia koncepcyjna, reklamowa..

Moje pytanie jest następujące, w tym budżecie (nie licząc szkieł, tylko body) jaki apart da mi największą rozpiętość tonalną, czyli jaknajwięcej szczegółów w cieniach i jasnościach. Wybór utrudnia fakt iż lada moment ma wyjść nowy Canon 1ds..

Pozdrawiam, Alek

Domyślnie

Na dzień dzisiejszy Fuji S5pro

Domyślnie

kup nowy model canon MK III
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Smile

prowokacja ?

Domyślnie

Nie, nie prowokacja

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kurcze sezon na dotacje z priorytetu 6.2 chyba rozpoczęty...

Domyślnie

Jeśli już to 8.1 ale nie w tym przypadku..
    Czytam sobie tu i tam i dochodzą do mnie sprzeczne informacje.. Taki d3x według serwisu dexomark ma najlepszą dynamikę tonalną, z tego co czytam w komentarzach i tego co sam na oczy (amatora) oglądam to najwięcej szczegółów w ciemnych/jasnych partiach odwzorowują Hasselblady.. Więc jak to jest.. Czy rozdzielczość wpływa na zakres tonalny? albo ilość odwzorowywanych szczegółów? pzdr Alek

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Rzuć jakimś linkiem z fotami.

Bo mam nadzieje że to nie kolejny ewenement typu "coś tam pstrykam ale brandzlować muszę się każdym pixelem".

Zmieni Ci coś w Twoich zdjęciach te 0,5ev rozpiętości więcej? Te kilka procent ostrości? Jeśli jesteś na poziomie profi to okej, jeśli nie to daruj sobie i przestań myśleć o pierdołach.

Domyślnie

Jeśli masz pełne kieszenie papierków to zapodaj Nikona D3s lub, Canon EOS-1Ds Mark III, w końcu to w pełni profesjonalna półka.
    Canon FF i słoików kilka

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

a ja zaproponuje Hasselblada . Choć budżet może być za mały .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów