Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Zasilacze plenerowe Tronix

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zmierzyć miernikiem?

Domyślnie

ok moge prosciej
    wzisc miernik elekryczny ustawic na dc , dwa kable podpiac pod tronixa gdzie przychodzi bateria i zobaczyc polaryzacje , jesli z bazaru miernik to lipa lepszy pokaze gdzie + lub minus .

Darek

wiem ze mam skroty myslowe , zboczenie zawodowe ale chyba teraz jasniej co ??
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Dobra to wezmę tronixa do pracy i się pomierzy ;] Bo podłączałem już świeże aku pod niego, ale żeby chociaż to miało jakąś sygnalizację że jest zewnętrzne źródło prądu ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Zmierzyć miernikiem?
    Cytat Zamieszczone przez aligator16 Zobacz posta
    Dobra to wezmę tronixa do pracy i się pomierzy ;] Bo podłączałem już świeże aku pod niego, ale żeby chociaż to miało jakąś sygnalizację że jest zewnętrzne źródło prądu ;]
    nie wiem czy bedzie mialo jakies wskazniki lub diody w w terori podpinasz sie do istniejacego akumlatora / zrodla zasilania.

podlaczyles aku do tronixa i dziala ???

jak nie ma dymu to znaczy ze znalazles polaryzacje ale lepiej sprawdzic

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Podłączałem dwie różne polaryzacje, wszystko działało ale to na pewno z wewnętrznego aku. A co do polaryzacji - ta wtyczka ma 3 piny, więc możliwości są nie 2 a 6 jak dobrze liczę

Domyślnie

Podłączałem miernik pod wszysktkie możliwe kombinacje, na każdym brak jakiegokolwiek napięcia, testowane na biegu jałowym i przy ładowaniu lamp ;] Jakieś pomysły?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Masz popsuty miernik. Albo niewłączony :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Masz popsuty miernik. Albo niewłączony :P
    Niestety nie, wszystkie aku sprawdzałem jakie mam i wskazuje ok ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzygit-Dublin Zobacz posta
    ok moge prosciej
    wzisc miernik elekryczny ustawic na dc , dwa kable podpiac pod tronixa gdzie przychodzi bateria i zobaczyc polaryzacje , jesli z bazaru miernik to lipa lepszy pokaze gdzie + lub minus .

Darek

wiem ze mam skroty myslowe , zboczenie zawodowe ale chyba teraz jasniej co ??
    Darku, po pierwsze nawet najtańszy miernik cyfrowy z bazaru pokaże polaryzację pojawi się "-" przy wskazaniu napięcia jeżeli zamienisz polaryzację...
    Po drugie, to po co kombinować z tymi pomiarami jak na zasilaczu pod gniazdem dodatkowej baterii jest narysowany schemacik z polaryzacją gniazda. Wewnętrzny styk to "+", a zewnętrzny "-".
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez aligator16 Zobacz posta
    Podłączałem dwie różne polaryzacje, wszystko działało ale to na pewno z wewnętrznego aku. A co do polaryzacji - ta wtyczka ma 3 piny, więc możliwości są nie 2 a 6 jak dobrze liczę
    Gniazdo dodatkowego zasilania w Tronixie wygląda tak:

Ten styk na górze jest używany o ile się nie mylę do blokowania wtyku i do podłączenia przewodu ochronnego przy zasilaniu sieciowym.
    Nie ma za dużo kombinowania tutaj...
    Oczywiście może być tak, że schemat połączeń dotyczy tylko tego gniazdka na dole )) Ale to by było trochę bez sensu...
    Ostatnio edytowane przez Przemek Lipski ; 27-02-2011 o 03:19 Powód: Automerged Doublepost
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

a na dodatek pod gniazdkiem jest dokładnie narysowane gdzie plus z gdzie minus

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów