Ten schemat jest na pewno to tego połączenie niżej, bo można by było też tak podłączyć:
Nikt nie ma oryginalnego przewodu?![]()
Ten schemat jest na pewno to tego połączenie niżej, bo można by było też tak podłączyć:
Nikt nie ma oryginalnego przewodu?![]()
Chyba to będą 2 skrajne styki w złączu jak dobrze widzę, polaryzacja taka jak na filmiku:
http://www.youtube.com/user/innovatr...39/pEvquS-4lXQ
I teraz pytanie: czy jeżeli podłącze wszystko prawidłowo to czy na zewnętrznym aku podczas ładowania lamp będzie widoczny jakiś spadek napięcia na mierniku?
Spadek napięcia chyba powinien być zauważalny przy obciążeniu zasilacza, ale można wpiąć amperomierz i mierzyć prąd.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")
Może skonkretyzuję obrazek aligator16 ponieważ jest on nieco nieprecyzyjny. Próbowałem wg niego podłączyć zewnętrzne aku i niestety nie działało dlatego też wczoraj skonsultowaliśmy to i skonfrontowaliśmy z Tronixem. Prawidłowe podłączenie jest takie:
Przy okazji napisałem do producenta i przesłał mi opis podłączenia wtyku:
Myślę, że teraz wszystko będzie jasne. Po podłączeniu napięcie spadło mi na aku o 0,9V (z 26,3V), a pobór prądu w momencie pracy Tronixa bez obciążenia to 0,9A.The connections should be this way:
Line "L" = Battery +
Neutral "N" = Battery -
Gnd sign = also connected to Battery +, Line and Gnd is internally connected inside the connector housing.
Ostatnio edytowane przez lukaszr ; 08-06-2012 o 10:27