Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Zasilacze plenerowe Tronix

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    a na dodatek pod gniazdkiem jest dokładnie narysowane gdzie plus z gdzie minus
    Ten schemat jest na pewno to tego połączenie niżej, bo można by było też tak podłączyć:

Nikt nie ma oryginalnego przewodu?

Domyślnie

Chyba to będą 2 skrajne styki w złączu jak dobrze widzę, polaryzacja taka jak na filmiku:
    http://www.youtube.com/user/innovatr...39/pEvquS-4lXQ

I teraz pytanie: czy jeżeli podłącze wszystko prawidłowo to czy na zewnętrznym aku podczas ładowania lamp będzie widoczny jakiś spadek napięcia na mierniku?

Domyślnie

Spadek napięcia chyba powinien być zauważalny przy obciążeniu zasilacza, ale można wpiąć amperomierz i mierzyć prąd.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Może skonkretyzuję obrazek aligator16 ponieważ jest on nieco nieprecyzyjny. Próbowałem wg niego podłączyć zewnętrzne aku i niestety nie działało dlatego też wczoraj skonsultowaliśmy to i skonfrontowaliśmy z Tronixem. Prawidłowe podłączenie jest takie:

Przy okazji napisałem do producenta i przesłał mi opis podłączenia wtyku:

The connections should be this way:

Line "L" = Battery +
    Neutral "N" = Battery -
    Gnd sign = also connected to Battery +, Line and Gnd is internally connected inside the connector housing.
    Myślę, że teraz wszystko będzie jasne. Po podłączeniu napięcie spadło mi na aku o 0,9V (z 26,3V), a pobór prądu w momencie pracy Tronixa bez obciążenia to 0,9A.
    Ostatnio edytowane przez lukaszr ; 08-06-2012 o 10:27

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów