Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 44

Wątek: Zasilacze plenerowe Tronix

Domyślnie

Trochę odświeżę temat ;]
    Robił ktoś samemu battery pack do tronixa? Chodzi mi dokładnie o końcówkę do podłączenia do tronixa - w studyjne.com kosztuje 170zl i jakoś nie widzi mi się wydawanie takiej kasy na kawałek plastiku ;] Są jakieś zamienniki czy coś?

Domyślnie

witam

Sa zamienniki a raczej to samo - widzialem w sklepie ale nie sprawdzalem jeszcze , sprzet muzyczny jest podlaczany na takie kable

link
    http://toonz.ca/bose/wiki/index.php?...le_Connections

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

A przez przypadek nie można tego podłączyć do gniazda zapalniczki samochodowej?
    Wtedy wystarczy kupić takie gniazdko za kilka zł i podłączyć pod akumulator/battery pack.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    A przez przypadek nie można tego podłączyć do gniazda zapalniczki samochodowej?
    Wtedy wystarczy kupić takie gniazdko za kilka zł i podłączyć pod akumulator/battery pack.
    Z zapalniczki da się tylko ładować urządzenie, mi chodzi o zwiększenie liczby błysków juz podczas robienia zdjęć.

Dzygit-Dublin wielkie dzięki, fakt sprzęt muzyczny jest podłączany przez takie wtyki. Dla innych link do tego wtyku (na 99%):

http://www.konsbud-audio.pl/index.ph...product_id=274

Na alledrogo chodzi po 23 zł.. i pomyśleć ile ludzie zarabiają na takich głupotach ;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aligator16 Zobacz posta

Na alledrogo chodzi po 23 zł.. i pomyśleć ile ludzie zarabiają na takich głupotach ;]
    Ja przypadkiem znalazlem to sklepie bo szukalem czesci do wyzwalania aparatu, kabel do pw z n3.
    jeden stereo jack + 20 cm kabla + wtyczka canona n3 = 168 euro to dopiero przebitka :P

pozdrawiam
    Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Dzygit-Dublin wielkie dzięki, fakt sprzęt muzyczny jest podłączany przez takie wtyki. Dla innych link do tego wtyku (na 99%):

http://www.konsbud-audio.pl/index.ph...product_id=274

Wiesz to zależy jak do tego podchodzisz. Jeśli od takiej "głupoty" zależy Twój zarobek, dobre imię, stracone nerwy etc. to nigdy nie kupisz podróbki. Ja miałem trochę kabli z takimi końcówkami ale po złych doświadczeniach (potrafi się rozlecieć albo zaklinować w gnieździe) kupuję wyłącznie oryginały Neutrika.
    Dodatkowego "smaku" nabiera to w przypadku złączy powercon gdzie płyną niemałe prądy przy sporych napięciach.
    Mam nadzieję że mi wybaczycie ten offtop - to takie moje zawodowe skrzywienie .

Te złącza tu pokazane (speacon) można kupić w wersji od dwu do ośmio-polowych - podstawowe (dwupinowe) nawet oryginały nie są tak drogie więc chyba warto IMHO kupić firmowe. Przy tym należy pamiętać że te złącza były projektowane raczej na niezbyt duże napięcia (rzędu 70V) i spore natężenia (kilka, kilkanaście amper). Parametry złącza powercon trochę się różnią głównie to większe napięcie znamionowe (400v), no i są one solidniejsze i lepiej uszczelnione. Pamiętać też należy, że jest ich kilka niezamiennych typów.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-01-2011 o 04:46
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz to zależy jak do tego podchodzisz. Jeśli od takiej "głupoty" zależy Twój zarobek, dobre imię, stracone nerwy etc. to nigdy nie kupisz podróbki. Ja miałem trochę kabli z takimi końcówkami ale po złych doświadczeniach (potrafi się rozlecieć albo zaklinować w gnieździe) kupuję wyłącznie oryginały Neutrika.
    Dodatkowego "smaku" nabiera to w przypadku złączy powercon gdzie płyną niemałe prądy przy sporych napięciach.
    Mam nadzieję że mi wybaczycie ten offtop - to takie moje zawodowe skrzywienie .

Te złącza tu pokazane (speacon) można kupić w wersji od dwu do ośmio-polowych - podstawowe (dwupinowe) nawet oryginały nie są tak drogie więc chyba warto IMHO kupić firmowe. Przy tym należy pamiętać że te złącza były projektowane raczej na niezbyt duże napięcia (rzędu 70V) i spore natężenia (kilka, kilkanaście amper). Parametry złącza powercon trochę się różnią głównie to większe napięcie znamionowe (400v), no i są one solidniejsze i lepiej uszczelnione. Pamiętać też należy, że jest ich kilka niezamiennych typów.
    Dzieki za informacje Kolekcjoner tego nie wiedzialem.

wlasnie zlalazlem ze jest ich troche
    http://www.neutrik.com/fl/en/audio/2...CON_group.aspx

Darek

Domyślnie

Witam

Dziś testowałem tronixa 2400se w terenie mocy wystarczyło na ok 150 strzałów z dwoma lampami.
    Druga bateria jest nie zbędna jak chcesz sie bawić dłużej, moc lamp ok 50% co przy dwóch na tym samym kanale średnio 750w.

Jedyne co mnie martwi to ze nie mogę podpiąć lamp do 2 kanałów bowensa generatora a + b bo wtedy nie wytrzymuje ładowania prąd za duży i sie wywala- nawet na min 250w.
    Działa tylko a lub b ale nie idzie zrobić rożnej mocy poszczególnych lamp.

Wiec trochę bieda .
    ogólnie to

Tronix robi robotę daje 220v tam gdzie go nie ma do jednej lampy ok dwie hmm zależy jakie.

Darek

Domyślnie

Ja już do swojego tronixa kupiłem 2 aku 20ah (ciekawe jak będzie z wydajnością), kable i końcówki też, i mały problemik: nie wiecie może jaka jest polaryzacja w tej wtyczce? (gdzie plus a gdzie minus)

Domyślnie

Ja już do swojego tronixa kupiłem 2 aku 20ah (ciekawe jak będzie z wydajnością), kable i końcówki też, i mały problemik: nie wiecie może jaka jest polaryzacja w tej wtyczce? (gdzie plus a gdzie minus)
    tez sie zastanawialem i najlepiej to podpiac miernik i sprawdzic skoro aku extra ma byc podlaczony jako zrodlo zasilania ciaglego do istniejacego obwodu to powinno byc jakies juz napiecie na wtyczce popatrze u siewbie jak miernik odzyskam - to teoria a jak jest rzeczywiscie to nie sprawdzalem
    Darek

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów