Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Zasilacze plenerowe Tronix

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

kondeusz dzięki za opinię tym bardziej jest cenna z uwagi na to że test wykonywałeć na Powerluxach - ja mam dwie VC400. Czy to mryganie pilotów podczas ładowania występowało przy mocy pilotów zsynchronizowanej z mocą palników czy przy ustawionych stałych wartościach? Wydaje mi się że powodem mogła być właśnie moc pilotów w Powerluxach - do modelu VC400 piloty mają moc 150W a modele powyżej już 250W. Jeśli obie lampy mialy ustawioną stałą moc pliotów na 6.0 to przy dwóch podpiętych mogło dojść do takiego mrugania, ponieważ Tronix ma moc stałą na wyjściu max 350W.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    kondeusz dzięki za opinię tym bardziej jest cenna z uwagi na to że test wykonywałeć na Powerluxach - ja mam dwie VC400. Czy to mryganie pilotów podczas ładowania występowało przy mocy pilotów zsynchronizowanej z mocą palników czy przy ustawionych stałych wartościach? Wydaje mi się że powodem mogła być właśnie moc pilotów w Powerluxach - do modelu VC400 piloty mają moc 150W a modele powyżej już 250W. Jeśli obie lampy mialy ustawioną stałą moc pliotów na 6.0 to przy dwóch podpiętych mogło dojść do takiego mrugania, ponieważ Tronix ma moc stałą na wyjściu max 350W.
    Moc lampy na 6.0, a piloty ustawione były na pełną moc bez synchronizacji mocy z mocą palników. Oryginalne piloty mi już siadły dawno temu i teraz mam zamontowane nie firmowe 250W (chyba).

Tak jak piszesz, to mogło być przyczyną.

W VC1000 ostał mi się jeszcze oryginalny pilot to na najbliższym weekendowym plenerze, będę miał okazję przetestować ponownie zasilacz

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Sprawdź koniecznie czy zjawisko to występuje przy mniejszych mocach pilotów - najlepiej zaczynając od wartości minimalnych. Bardzo mnie ciekawią wyniki bo nie powiem ale mam chrapkę na tego Explorera XT. Już świetną wiadomoscią jest to że pracuje z Powerluxami, ponieważ do tej pory w tabeli zgodności nie było danych o lampach serii VC.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    PS Ja oba piloty mam oryginalne o mocy znamionowej po 150W każdy więc teoretycznie powinny przy pełnej mocy mieścić się w zapasie 350W jaki oferuje Explorer XT.
    Ostatnio edytowane przez Pawel_G ; 11-05-2010 o 15:07 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Mam takie pytania odnośnie tego generatora....
    1. Napisane jest że może być zasilany prądem z gniazda zapalniczki 14V (!!!) ale o ile się nie mylę to w większości przypadków instalacja jest na 12V więc pytanie brzmi czy nie sprawia to kłopotu?
    2. Czy jest możliwość jednoczesnego podpięcia do gniazda zapalniczki (w pracującym samochodzie) i pracowania z tym generatorem jednocześnie? Przy dłuższych sesjach mogłoby to być przydatne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andres Zobacz posta
    Mam takie pytania odnośnie tego generatora....
    1. Napisane jest że może być zasilany prądem z gniazda zapalniczki 14V (!!!) ale o ile się nie mylę to w większości przypadków instalacja jest na 12V więc pytanie brzmi czy nie sprawia to kłopotu?
    Instalacja samochodowa ma w trakcie ładowania ok. 13,8V (znaczy przy włączonym silniku) i stąd owe 14V (zresztą naładowany akumulator ma też więcej niż 12V...). A na wyłączonym silniku nie ryzykowałbym podłączania takiego ustrojstwa, bo potem mógłbyś nie odpalić silnika...
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Domyślnie

można też zakupić dodatkowy akumulator do tego zasilacza z tym że wiąże się to z jakimś tam wydatkiem i wtedy prądu będzie raczej wystarczająco dla każdej sesji plenerowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ja tak szukajac w necie u kolegów w UE jakiś lepszych cen znalazłem takie ciekawe ofery, właśnie w Belgii:
    http://shop.fotorubens.be/catalogsea...ronix&x=35&y=8

sklep jest chyba jednak jakis podejrzany bo wystapuje pod roznymi nazwami, i innymi domanami z taka sama grafika i asortymentem

wszedzie indziej, ceny sa podobne i wynosza ~450EU

tu jeszcze holendarki sklep i tez cena podajrzanie nika 329EU:
    http://www.fotokonijnenberg.nl/produ...2400ws_xt.html

to jest jedna filia sebcio80 a ten link jest to wersji pierwszej nie SE

ja kupowałem w Belgii http://shop.studio73.be/ a wysyłany był z Holandii.
    Doszedłem przez tranking paczki
    Szedł poczta ok tyg do mnie.
    Nie testowałem bo bo nie mam lamp.

może komuś się przyda.
    przy zakupie dodajesz do koszyka xt se + shipping cost extra 20 eu stworzyli taki produkt i dajesz odbiór w sklepie.
    Tydzień i masz w domu 409 eu mnie wyniósł najtanszy ne ebay ok 408 £+ wysyłka wiec jest ok.

Darek
    edit :

Dzięki za pierwszego linka sebcio80 szukałem w pl + wysyłka ale ceny powalają, dzięki tobie mam 100 w kieszeni.
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 29-09-2010 o 05:41 Powód: Automerged Doublepost
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

pytanie

czy ktos uzywa battery packa do tronixa nie musi byc orginalny moze byc diy ???
    jak to sie zachowuje ?

Podlaczam pod niego generator i wysysa moc jak dobry wampir na jednej lampie choc nie jade na full

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Hmmm, dziwne. Ja całą sesję robię na Tronixie i nie ma problemu z brakiem mocy. Używałem zawsze z lampa 1000Ws (oczywiście nie zawsze na pełnej mocy). Pilota wyłączasz oczywiście?
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Domyślnie

sie ma Przemek

Pilot wyl.

Sesji nie robiłem mam od poniedziałku lampy w domu i się bawię.
    Umówiłem sie wstępnie na parę fot akcji wiec testuje sprzęt

Tronix dobrze działa i jest ok tylko brakuje mu mocy ale w końcu jest tylko 2400.

Widzisz trafił mi sie bowens 3000ws w cenie elinchroma wiec brałem bez zastanowienia z tym generatorem tronix trochę ma pod górkę i tak myślę co by było jak by mu akumlator samochodowy podpiąć mocy nie przeskoczę ale czas ładowania by się skrócił i życie na baterii.

Darek
    Pobawię sie do grudnia jak nie będzie spełniał moich oczekiwań to po prostu sprzedam go lub zamienię na rangera rx bo do studia jest super jak na razie walczę z mobilnością jego.
    Ostatnio edytowane przez Dzygit-Dublin ; 01-12-2010 o 04:57 Powód: Automerged Doublepost

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów