Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Wyniana plyty glownej w 5D we wlasnym zakresie.

Zablokowany

Domyślnie Wyniana plyty glownej w 5D we wlasnym zakresie.

Mam uszkodzone 5D, serwisie zaspiewali mi kosmiczns kwote za naprawe wraz z czesciami, za duzo. Moge tez dostac of kolegi jego starego 5d ktory mial zepsutego cos z migawka a on go nie chce naprawiac, moge go dostac za darmo. Z wymiana tej plytki nie bede mial problemu, natomiast nie wiem czy potrzebne jest specjalistyczne oprogramowanie. Czy ktos z forumowiczow robil juz cos takiego we wlasnym zakresie?

Coś już napisał

Domyślnie

we własnym zakresie? Ja bym to zostawił, bo można oba body do końca rozwalić.
    Na Twoim miejscu (oczywiście po upewnieniu się, że wszystko będzie OK) wziąłbym obie puszki i poszedł do serwisu i opisał problem, tam na pewno by mieli jakieś doświadczenie w takiego typu akcjach. Koszt pewnie by jakiś był, ale na pewno mniej niż na Żytniej
    dwie puszki, dwa m42, s 70-300

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cordant Zobacz posta
    we własnym zakresie? Ja bym to zostawił, bo można oba body do końca rozwalić.
    Na Twoim miejscu (oczywiście po upewnieniu się, że wszystko będzie OK) wziąłbym obie puszki i poszedł do serwisu i opisał problem, tam na pewno by mieli jakieś doświadczenie w takiego typu akcjach. Koszt pewnie by jakiś był, ale na pewno mniej niż na Żytniej
    Ja bym wymienił, jak masz okazje dostać część za free. Oprogramowanie nie jest potrzebne, trzema tylko b. uważać żeby nie pourywać taśm łączeniowych. Robiłem swapa płyty głównej w 40D i wszystko działało jak należy. Pozdrawiam

Uzależniony Awatar iso

Domyślnie

a może weź kumpla piątke i napraw migawkę

Dopiero zaczyna Awatar arteck
    Miasto
    >Las Vegas Parano<

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iso Zobacz posta
    a może weź kumpla piątke i napraw migawkę
    heh..to chyba najsłuszniejsze rozwiązanie...
    Cyfra + szklarnia i żarówki / Analog + szklarnia i żarówki / Dalmierz Canonet QL17 GIII / Pentaxy...-----> Fotografie

Zablokowany

Domyślnie

Chyba zdecyduje sie na wymiane plyty. Prawdopodobnie dojdzie jeszcze do wymiany plyty DC/DC, tak sugerowal serwisant. O ile wymiana plyty glownej nie powinna stanowic problemu, toplyta DC/DC jest jak widzialem w katalogu w trudno dostepnym miejscu.
    Czy zna ktos fotograficzna badz graficzna instrukcje dobrania sie do tej czesci? Kiedys widzialem taka jesli chodzi o przerobke aparatu na infrared. Byla bardzo czytelna, kolejno wyjasniala co nalezy demontowac. Moze I jest co w sieci jak sie dobrac do plyty DC/DC...?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Chyba zdecyduje sie na wymiane plyty. Prawdopodobnie dojdzie jeszcze do wymiany plyty DC/DC, tak sugerowal serwisant. O ile wymiana plyty glownej nie powinna stanowic problemu, toplyta DC/DC jest jak widzialem w katalogu w trudno dostepnym miejscu.
    Czy zna ktos fotograficzna badz graficzna instrukcje dobrania sie do tej czesci? Kiedys widzialem taka jesli chodzi o przerobke aparatu na infrared. Byla bardzo czytelna, kolejno wyjasniala co nalezy demontowac. Moze I jest co w sieci jak sie dobrac do plyty DC/DC...?
    czytaj co pisza koledzy, jesli w tamtej 5D kolegi to tylko migawka to wymiana jej na nowa to bodajze 950 zł - niby duzo ale masz kolejne 100 tyś zdjec do wysptrykania

a jesli juz chcesz samemu cos wymieniac to chyba tez latwiej bedzie przelozyc migawke
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Zablokowany

Domyślnie

Plyte juz mam, teraz mam problem z lutowaniem.. Kilka elementow nalezy rozlutowac I pozniej ponownie polaczyc. Czy potrzebna jest jakas specjalna lutownica? Slyszalem ze uzywa se tez specjalnych mat elektrostatycznch na ktorych se lutuje takie plytki, maty te sa chyba uziemione zapobiegajac zniszczeniu ukladow na plytce. Czym ja mozna zastapic?

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yellowpliszka Zobacz posta
    Czym ja mozna zastapic?
    jakimkolwiek przewodzacym i uziemionym materialem...ale bym nie popadał w skrajności wystarczy abyś przed lutowaniem "rozładował" sie dotykając np kaloryfera.
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrek72t Zobacz posta
    jakimkolwiek przewodzacym i uziemionym materialem...ale bym nie popadał w skrajności wystarczy abyś przed lutowaniem "rozładował" sie dotykając np kaloryfera.
    Jaki material I jak go uziemic?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów