Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: 580 exII serwisowanie i problemy

Coś już napisał
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie 580 exII serwisowanie i problemy

witam,
    od 2 lat użytkuję 580EX II, obecnie pracuje ona z body 40d i 50d. Niedawno pojawił się problem a mianowicie lampa przestała być widoczna na zdjęciach w trybie ettl pomimo błyskania. W trybie manualnym lampa zawsze błyskała z pełną siłą (czy była ustawiona na 1/1 czy na 1/128 dawała taki sam błysk).

Wysłałem ją do serwisu wysłana we wtorek naprawiona wróciła we czwartek (I TU WIELKIE POKŁONY DLA SERWISU ZA NAPRAWDĘ BARDZO SZYBKĄ NAPRAWĘ). Po podłączeniu do body 50d i wykonaniu kilkudziesięciu błysków wystąpił ten sam problem co na początku :-(. Znów wysyłka do serwisu i znów expresowa naprawa (wysłana w poniedziałek przyszłą we środę naprawiona) tylko, że erwisant napisał "WYJĄTKOWO I WARUNKOWO NAPRAWIONO NA GWARANCJI. PROSZĘ O SPRAWDZENIE ŻRÓDŁA WYZWALANIA I ZASILANIA "

Czy ktoś z Was miał taki problem z lampą? Mam 580 exI która też współpracuje z tymi samymi body i korzysta z tych samych aku co w/w 580 exII i z nią nie mam żadnych problemów. Boję się, że znów po kilkudziesięciu błyskach sytuacja się powtórzy i tak w kółko :-(. Czy może lepiej wysłać do innego serwisu, żeby to dokładniej sprawdzili??

pozdrawiam
    Łukasz
    40D+50D+T17-50/2.8+50/1.4+70-200/4L+580ex II+580ex

Dopiero zaczyna Awatar canonierman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Witam.
    Mam dokładnie ten sam problem. Lampa działała bez zarzutu, a po tygodniu przerwy pierwsze zdjęcie i dokładnie to samo co w Twoim przypadku. Uzywam tej lampy z 5D i czasami z 40D. Wyglada na to ze nie jest to jednostkowy przypadek,może ktoś już przerobił do końca ten problem z pozytywnym skutkiem. A nawiasem mówiąc jaki jest koszt naprawy tej usterki?

Coś już napisał Awatar Krzych
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

685zł z przesyłką w obie strony.
    Ernest Hemingway i Irvin Penn:
    Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
    Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzięki Krzych za odpowiedź. A czy jesteś w stanie przyblizyć mi jakieś szczegóły tej usterki? Czy jest to poprostu usterka jaka moze sięzdazyć i miałem pecha ,czy ma to zwiazek z jakąś nieprawidłową obsługą lampy

Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Padła automatyka - błyska tylko przedbłysk lub bez pomiaru pełny błysk .Wymienili mi koszyczek na baterię do którego przymocowane są dwie płytki z elektroniką i połączeniami oraz palnik.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeszcze raz dzięki za info. No cóż, wynika z tego że kilka stówek nie moje.Trzeba odświeżyć kontakt z Żytnią (niestety)

Coś już napisał
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

hmm nom ja planuje wysłać do foto-tronik. Krzych gdzie ty naprawiałeś swój model?? Mnie naprawa z wymianą palnika kosztowała około 400zł po 2dniach mam tą samą usterkę :-(

Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Żytnia .W poniedziałek wysłana a w następny odebrana od kuriera. Kombinowałem z innymi "naprawiaczami" ale teksty w stylu "nie wiadomo czy mamy części ","bez faktury" wyleczyły mnie z kombinowania. NASZ serwis jest PROFI .Czas i kompetencja w obsłudze są na najwyższym poziomie. Mam dużo sprzętu i różne "cuda" się działy ale SERWIS zawsze super. Drogo? Nikt nie mówił ze wymiana połowy lampy nie będzie kosztowała połowy ceny nowej lampy. Sie pstryka to sie zużywa i trza to wkalkulować.

Coś już napisał
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Ale zobaczcie jaka sytuacja: wysłana 2 raz i nadal po kilkudziesięciu błyskach ta sama usterka po 2 naprawie... ręce opadają. Mam drugą 580-tkę i działa z obydwoma body i na tych samych aku bez najmniejszych problemów. Moim zdaniem coś nie tak z tą naprawą. Komu mam to wysłać żeby to przepatrzył tak jak ma być? Sprzęt nie jest już na gwarancji.

Coś już napisał
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canonierman Zobacz posta
    Witam.
    Mam dokładnie ten sam problem. Lampa działała bez zarzutu, a po tygodniu przerwy pierwsze zdjęcie i dokładnie to samo co w Twoim przypadku. Uzywam tej lampy z 5D i czasami z 40D. Wyglada na to ze nie jest to jednostkowy przypadek,może ktoś już przerobił do końca ten problem z pozytywnym skutkiem. A nawiasem mówiąc jaki jest koszt naprawy tej usterki?
    ja z wymianą palnika zapłaciłem 355zł

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów