witam,
od 2 lat użytkuję 580EX II, obecnie pracuje ona z body 40d i 50d. Niedawno pojawił się problem a mianowicie lampa przestała być widoczna na zdjęciach w trybie ettl pomimo błyskania. W trybie manualnym lampa zawsze błyskała z pełną siłą (czy była ustawiona na 1/1 czy na 1/128 dawała taki sam błysk).

Wysłałem ją do serwisu wysłana we wtorek naprawiona wróciła we czwartek (I TU WIELKIE POKŁONY DLA SERWISU ZA NAPRAWDĘ BARDZO SZYBKĄ NAPRAWĘ). Po podłączeniu do body 50d i wykonaniu kilkudziesięciu błysków wystąpił ten sam problem co na początku :-(. Znów wysyłka do serwisu i znów expresowa naprawa (wysłana w poniedziałek przyszłą we środę naprawiona) tylko, że erwisant napisał "WYJĄTKOWO I WARUNKOWO NAPRAWIONO NA GWARANCJI. PROSZĘ O SPRAWDZENIE ŻRÓDŁA WYZWALANIA I ZASILANIA "

Czy ktoś z Was miał taki problem z lampą? Mam 580 exI która też współpracuje z tymi samymi body i korzysta z tych samych aku co w/w 580 exII i z nią nie mam żadnych problemów. Boję się, że znów po kilkudziesięciu błyskach sytuacja się powtórzy i tak w kółko :-(. Czy może lepiej wysłać do innego serwisu, żeby to dokładniej sprawdzili??

pozdrawiam
Łukasz