Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Canon PIXMA IP4000 czy IP4200? ktory wybrać?

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Zgierz

Domyślnie Canon PIXMA IP4000 czy IP4200? ktory wybrać?

witam
    mialem na oku drukarke canon IP4000 ale ostatnio Canon wypuscil nowy model IP4200 i na stronie producenta jest tylko ten model a wczesniejszego nie ma
    i nie mam jak to porownac
    chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma taka drukarke, jakie sa opinie czym sie roznia i jak wyglada sprawa z jakoscia i ktory bardziej sie oplaca kupic
    z gory dziekuje za informacje

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez greg801
    witam
    mialem na oku drukarke canon IP4000 ale ostatnio Canon wypuscil nowy model IP4200 i na stronie producenta jest tylko ten model a wczesniejszego nie ma
    i nie mam jak to porownac
    chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma taka drukarke, jakie sa opinie czym sie roznia i jak wyglada sprawa z jakoscia i ktory bardziej sie oplaca kupic
    z gory dziekuje za informacje
    Ja mam od pół roku IP4000 i jestem bardzo zadowolony. IP4200 ma chyba inne katridże, podczas gdy te do IP4000 można kupić za psi grosz (oczywiście niefirmowe).

Bywalec Awatar GoTo
    Miasto
    Ząbki, mazowieckie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    (oczywiście niefirmowe).
    Czy jakość wydruków z użyciem tych niefirmowych jest OK? Mam złe doświadczenia (co prawda z drukarkami HP) - o ile do grafiki tzw. prezentacyjnej nadawały się świetnie, to jednak wydruki zdjęć różniły sie na niekorzyść od oryginalnych.
    Szczególnie zależy mi na opinii o kartridżach właśnie do IP4000, bo jestem coraz bliższy jej zakupu
    EOS 300D UnD | Tokina AT-X 270 AF Pro II 28-70 f/2.6-2.8 | Canon EF 50 f/1.8 II | Tamron 75-300 f/4-5.6 LD | Sigma 18-125 f/3.5-5.6 DC
    Speedlite 420EX +Omni-Bounce | Lowepro SlingShot 200 AW | Hama Star 63 | karty Kingston
    Zenit 11 | Helios 58 f/2 + pierścienie makro

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoTo
    Czy jakość wydruków z użyciem tych niefirmowych jest OK?
    Szczególnie zależy mi na opinii o kartridżach właśnie do IP4000, bo jestem coraz bliższy jej zakupu
    Podobno wszystko zależy od źródła zakupu. Ja kupuję tylko z jednego źródła, które oczywiście mogę zapodać, ale nie chcę uprawiać kryptoreklamy, tym bardziej, że do jej szefa mam dużo osobistych zastrzeżeń. No więc z tegoż źródła kolory są jak najbardziej OK; jedyne zastrzeżenie budzą we mnie "odbitki" cz.b. na których czerń jest wyraźnie czarna inaczej niż na oryginalnym kartridżu canonowskim.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

no wlasnie tez sie do takiego zakupu sklaniam, pod warunkiem, ze bedzie to troche ekonomiczniejsze niz 1,25 za w sumie znaczek pocztowy (10x15 to d... nie zdjecie, ale czasem wystarczy i to).

czy jakosc wydruku jest warta zachodu?
    www albo tez flickr

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    czy jakosc wydruku jest warta zachodu?
    Jest na tyle dobra, że zdjęcia kwalifikują się wręcz na wystawę, gdyby nie ten mały format ;-)

Uprawnienia umieszczania postów