Witam(y),
Minimalizm mnie fascynuje nie od wczoraj, więc postawię na #3 - zakładam, że pochylenie wieży(?) jest z natury a nie z krzywego kadruMotyw główny przesunąłbym lekko w prawo. Więcej czerni niż "kolorowej papki" też by pomogło zdjęciu.
Drugim zdjęciem, które przypadło mi do gustu jest #12, motyw ładny, chociaż poszukałbym innego kąta, może po przekątnej kadru?
Pozostałe zdjęcia są słabe - tak "na prośbę"Mimo wszystko spróbuję swoje zdanie uzasadnić:
#1 - światło brzydkie (bokeh też), wodorosty i piasek, brak kompozycji, a przynajmniej jej nie dostrzegam
#2 - brak kompozycji, nieciekawe
#4-8 - arch. industrialna jest trudnym wyzwaniem w fotografii, i te zdjęcia chyba go nie podejmują. Kolorowe szumy i zanieczyszczenie światłem (light pollution) mieszają się na zdjęciach, dając mało przyjemny w odbiorze efekt. Nie wiem jak z balansem bieli, czy został właściwie dobrany?
#9 - prawie symetryczna kompozycja... do tego horyzont w "nieokreślonym" położeniu, no ale ja to jestem zwolennikiem raczej klasycznych podziałów - nie nalegam
#10-11 - dokumentacja stanu technicznego nabrzeża, w #10 coś jest, ale nie jest dopracowane, może kadr bez tych barierek, inna kompozycja?...
#13 - co jest tematem zdjęcia?
#14 - jakby było częścią cyklu na określony temat to może i tak, jednak w obecnej formie to tylko jakaś konstrukcja drewniana z ułożonych w pewnym rytmie listew. Do kompozycji abstrakcyjnej trochę tu brakuje - a właściwie to jest za dużo
To tyle. Miłej zabawy z fotografią i jeszcze lepszych zdjęć!![]()