Witam wszystkich
To moje pierwsze zdjęcia na forum wiec proszę badzie bardzo krytyczni
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Pozdrawiam
Cat
Witam wszystkich
To moje pierwsze zdjęcia na forum wiec proszę badzie bardzo krytyczni
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Pozdrawiam
Cat
3. mi się b. podoba, tylko ten szum ...
40 D, kit 17-85 IS USM, EX580II, Sherpa 600R, grip
takie tam bzdety powstające
Witam(y),
Minimalizm mnie fascynuje nie od wczoraj, więc postawię na #3 - zakładam, że pochylenie wieży(?) jest z natury a nie z krzywego kadruMotyw główny przesunąłbym lekko w prawo. Więcej czerni niż "kolorowej papki" też by pomogło zdjęciu.
Drugim zdjęciem, które przypadło mi do gustu jest #12, motyw ładny, chociaż poszukałbym innego kąta, może po przekątnej kadru?
Pozostałe zdjęcia są słabe - tak "na prośbę"Mimo wszystko spróbuję swoje zdanie uzasadnić:
#1 - światło brzydkie (bokeh też), wodorosty i piasek, brak kompozycji, a przynajmniej jej nie dostrzegam
#2 - brak kompozycji, nieciekawe
#4-8 - arch. industrialna jest trudnym wyzwaniem w fotografii, i te zdjęcia chyba go nie podejmują. Kolorowe szumy i zanieczyszczenie światłem (light pollution) mieszają się na zdjęciach, dając mało przyjemny w odbiorze efekt. Nie wiem jak z balansem bieli, czy został właściwie dobrany?
#9 - prawie symetryczna kompozycja... do tego horyzont w "nieokreślonym" położeniu, no ale ja to jestem zwolennikiem raczej klasycznych podziałów - nie nalegam
#10-11 - dokumentacja stanu technicznego nabrzeża, w #10 coś jest, ale nie jest dopracowane, może kadr bez tych barierek, inna kompozycja?...
#13 - co jest tematem zdjęcia?
#14 - jakby było częścią cyklu na określony temat to może i tak, jednak w obecnej formie to tylko jakaś konstrukcja drewniana z ułożonych w pewnym rytmie listew. Do kompozycji abstrakcyjnej trochę tu brakuje - a właściwie to jest za dużo
To tyle. Miłej zabawy z fotografią i jeszcze lepszych zdjęć!![]()