Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: 1000d vs. Nikon D3000 vs. Sony Alpha 330

Domyślnie

No właśnie, na razie mam kase na tylko body + kit, ale jak jest z obiektywami do alfy ?

Domyślnie

Każdy z tych aparatów jest dobry. Kwestia obiektywów. 1000d ma tutaj największy wybór. Pytanie czy to ma znaczenie dla Ciebie. Ta sonówka jest całkiem przyjemna. Sam myślałem o czymś od sonego. Bo mają ciekawą propozycję dla amatorów foto. Ale ten plastikowy bagnet mnie troszke odstraszył. No nie moge jak obiektyw ładnie i plastycznie się porusza względem puszki przy nawet lekkim poruszeniu. Nie mówię, że odpadnie. To pewnie nie. Ale takie merdanie działałoby mi na nerwy. Ale to nie musi być wadą.
    Nikon fajny, ale nie ma cmosa tylko ccd. Znowu ja wole cmosa, ale może Tobie to wszystko jedno.

Domyślnie

A czym się różni bagnet plastikowy od innego ? Jakością ?
    I czym się różni Cmos od ccd ? wiem noob ze mnie, ale to będzie pierwsze lustro cyfrowe

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Pasuje to co Sony zrobilo i to co Minolta. Wybor mniejszy (widac chocby po ilosci aukcji na Allegro). Gdyby bylo inaczej to kupujac cyfre bralbym Sony bez wahania przez sentyment do Minolty. Ale w Canonie wybor szkla duzo wiekszy.
    Ten Nikon potrzebuje drozszych obiektywow z silnikiem, zanim sie zdecydujesz sprawdz w jakich cenach sa te z zakresu jaki potrzebujesz. System wybiera sie pod katem obiektywow bo najtansze body na pewno ma Sony.. Zapytaj tez na forum Minolty/Sony - http://klubkm.pl/forum/index.php. Tylko jak wiadomo na kazdym forum dostaniesz inne odpowiedzi wiec wywaz sobie wlasna opinie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez piotrek2603 Zobacz posta
    Jak podepniesz ciezkie i drogie szklo to lepiej bedziesz sie czul psychicznie z metalowym
    Ostatnio edytowane przez blazejs ; 20-04-2010 o 22:03 Powód: Automerged Doublepost
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Domyślnie

Idź do jakiegoś sklepu i spróbuj poruszyć lekko obiektywem przypiętym do puszki. U soniego będzie ładnie plastycznie się obiektyw od puszki odginał we wszystkie strony. To mniej więcej ta różnica. Bo co trwałości to podobno te plastikowe są solidne.

Domyślnie

Ok wielkie dzięki za odpowiedzi Prawdopodobnie wybór padnie na alfę

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mam nadzieję że przekonuje Cię coś więcej niż wypaśny marketing sony...

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Niektórzy już się przekonali, że ta noc z Martyną to ściema...
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Na tym forum większość daje radę bez odchylanego ekranu, nikt tu specjalnie z tego powodu nie płacze...
    Ja też daję radę, bo muszę.
    Ale troszkę - brakuje mi uchylnego ekranu.
    Może Canon kiedyś "dojrzeje" do tego udoskonalenia.

Cytat Zamieszczone przez MarcinG Zobacz posta
    Mam nadzieję że przekonuje Cię coś więcej niż wypaśny marketing sony...
    Zależy mi na LV i odchylanym ekranie bo nie zawsze jestem w stanie przez wizjer zrobić
    Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ok wielkie dzięki za odpowiedzi Prawdopodobnie wybór padnie na alfę
    nad tym to proponowałbym jednak się zastanowić... prosta sprawa - bierzesz sobie kartę pamięcii zawijasz np do Media albo do FJ - w FJ nawet ci karty użyczą - robisz po kilka fotek najlepiej teogo samego obiektu każdym z tych sprzętów i zobaczysz róznicę... sony niestety wypadnie najbardziej blado... jak pobawisz się wyższym iso to w kolejności odpadnie nikon... zostanie ci canon... chociaż i tak to nie najlepszy wybór :P ja nadal mam sentyment do pentaxów :P ale prawda jest brutalna - rozsądny wybór to canon z tej trójki - tylko nie słuchaj papki marketingowej a zrób sobie fotki i co wazne obejrzyj w domu na spokojnie - w FJ przegrasz wszystko ładnie na płytrę w fotokiosku czy jak to się zwie... Ja jak wybierałem pierwsze lustro właśnie tak z miejsca odrzuciłem wtedy hit sezonu olympusa e-300 przy iso 800 był.... kiepściutki - oczywiście na monitorku tego nie zobaczyłem ale w domu na spokojnie
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów