Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: lustrzanka na rejsie po m. Północnym

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    eeee, po 24h leżenia w koi albo klęczenia w kingstonie przyzwyczaisz się. i wtedy już zaczyna być fajnie.

tylko do kambuza weźcie dużo makaronu. to jest najlepsze jedzenie w takich warunkach. łatwo wchodzi i łatwo wychodzi. :wink:
    i łatwo się spłukuje z pokładu 8)
    No ja raczej jestem z tych, którzy fukcjonują sprawnie, aczkolwiek z przerwami ;-)

Zresztą jak dalej tak będzie z pogodą, to we wrześniu trafię na środek lata
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    No ja raczej jestem z tych, którzy fukcjonują sprawnie, aczkolwiek z przerwami ;-)

Zresztą jak dalej tak będzie z pogodą, to we wrześniu trafię na środek lata
    Jak mawiał mój bosman z Daru Młodzieży "Każdy ma swoją falę"

A na poważnie jeżdżę po tym akwenie w systemie 8tyg/8tyg od 3 lat i obserwuję pogodę, wiem jedno nic nie da się przewidzieć w dłuższej perspektywie.
    Dobry internetowy serwis meteo mają Duńczycy pod adresem
    http://www.dmi.dk/dmi/index/verden.htm
    wybierz kraj i region
    Problemem jest język bo strona pod Duńsku ,ale symbole są czytelne
    Niemcy to Tyskland, Holandia to Holland resztę bez problemu odnajdziesz.
    Warto sprawdzić przed, na co się przygotować.
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Pływam jachtami z lustrzanką już przeszło trzy dziesiątki lat.Co roku do tej chwili.
    [Z Canonem Eos 50 w złych warunkach Atlantyk z Barbados.]O aparat się nie bój.Jeśli ktoś ma pecha ,to nie potrzebuje morza żeby stracić sprzet.Na jachcie nigdy ni kłaść w koi czy na stle.Nigdy.Zawsze w zapiętej torbie.Po powrocie umyć szmatką zwilżoną wodą destylowaną gniazdo obiektywu i zewn. części aparatu.Powiem Ci jeszcze tak.Wielu moich Kolegów opływanych na morzu nie akceptuje tego akwenu.Jesień na morzu Północnym to duża szansa na ekstremalne warunki.Pływy.Duży ruch statków.Wejścia i wyjścia z portów nie zawsze możliwe[śluzy].Fala bez górnych granic w sztormie.Blisko brzeg.Dla mnie Północne to najwyższy stopień trudności.Owszem potrafi byc piękne ,ale raczej rzadziej. Napewno dobry sztormak.Dobre własne pasy do wpinania się.No i dużo szacunku dla prognoz pogody.Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Zdaję sobie sprawę, z tego, że może być ciężko. I że prawdopodobnie będzie.
    Tylko przy 6 dniach urlopu, regularnych delegacjach i innych planach to ciężko znaleźć coś fajnego, a nie wiem, czy chcę znowu na Bałtyk. A morze wzywa... ;-)

No i od 2 lat jeżdżę tylko w cieplarniane warunki i to na dodatek hotelowe... Trzeba wyrównać poziom i powalczyć z własnymi słabościami

@punky, dzięki za linka
    @janmar, dzięki za wypowiedź, na pewno wezmę to pod uwagę.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów