Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 107

Wątek: Nastepca 10D trafil do fabryk..

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    ech.. prosze, wroccie do tematu watku bo szczerze to juz nawet smiac mi sie nie chce z tego co niektorzy pisza.. to jest po prostu zalosne..
    Ja bym chetnie wrocil do tematu watku, ale nie mam nic do powiedzenia o nastepcy 10D, wiec moze zrobię EOT Szczegolnie, ze moderator Czacha powiedział wyraznie to, co ja usilowałem delikatnie zasugerowac forumowiczowi highpc.
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Co do ostrości, to juz było pisane, że przed hackiem to była tragedia, więc kol. highpc ma rację. AWB mnie zadowala (w nocy i przy sztucznym dobrze, że się poddaje, wieć zachęca do custom ).
    a co w ostrości zmieniło się po hacku???

[ Dodano: 26 Lipiec 2004 ]
    Cytat Zamieszczone przez kubotka
    dobor punktu AF... kazde body to ma, kazdy rozsadny fotograf ktory wie na co chce ostrzyc od razu wylacza te funkcje, najczesciej przechodzac na centralny punkt AF i przekadrowywanie... tak wiec nie rozumiem akurat tego przykladu jako wady 300D bo kazde prawie body ma taka opcje .

jest to wada, pomiar wielopuntowy ma po części zastąpić konieczność kadrowania dla osób, które nigdy nie posiądą tej zdolności, a jest ich zaskakująco wiele i niestey w przypadku 300D ta funkcja zupełnie się nie sprawdza

[ Dodano: 26 Lipiec 2004 ]
    Cytat Zamieszczone przez highpc
    acha, tu:
    http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/IMG_1215.JPG

otworzył lampe...

P.
    lepsze zdjęcia to się Łomo robiło

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    a co w ostrości zmieniło się po hacku???
    Nie tyle w ostrości, co w działąniu AF-a. Doszedł OneShot AF i dzieki temu mozliwe jest przekadrowywanie bez zmiany ostrosci.
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Jeśli chodzi o ostrość to trzeba wyłączyć 7 punktów, shakować bios, wyłączyć AI.

a bez tego aparat nadaje sie do piachu

to chyba teraz wiesz dlaczego my narzekamy, po wyjęciu z opakowania można tym aparatem najwyżej teściowej zdjęcia robić

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

JaW, pomyliles mnie z 2gim moderem.. ja sie ta funkcja nie podpieram w dyskusjach 8)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaW
    Cytat Zamieszczone przez highpc
    Kompletnie nie rozumiem wiekszosci zarzutów, kolego forumowiczu highpc. Gdybym był złosliwy, to przedstawiłbym kilka wnioskow wyciągnietych z Twojej wypowiedzi Jednak widze, ze nie ma sprawy - 300DCi nie podszedł, zmieniles na Olka i jestes zadowolony - a o to chodzi. Miłego focenia
    ok, nie chodzi o złośliwości chyba tylko o konkretne argumenty...
    żeby nie byc gołosłownym - kilka przykładów (a moge duuuzo więcej) powiedz co jest źle, w czym mój błąd:

http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/IMG_1061.JPG

foty robione szkłem "kitowym" i Sigma 70-200 2,8 HSM

P.
    Zapodałeś kilka nieostrych widoczkow, ktore mozna zrobic dobrze kazdym aparatem, jak równiez kazdym aparatem spieprzyć. Nic sie nie da z tego wywnioskowac.
    Polecałbym pogłebienie wiedzy fotograficznej, poczytanie o foto krajobrazowej. Przyda sie tez nieco wiedzy o sprzecie.
    Poza tym... nie chce mi sie zgłębiac problemu który nie istnieje - kupiles Olympusa, robi swietne zdjecia, wszyscy są szczesliwi i o to chodzi. Pokaz jakies fotki, zebysmy mogli zobaczyc roznice, moze wszyscy sie przesiądą na Olympusy?
    Aha - jak dajesz foto testowe, to nie zmniejszaj... kompresja psuje ostrosc i kontrast - lepiej wykadruj jakis fragment.
    to są po prostu gówniane zdjęcia jakie w trybie automatycznym nie miały prawa wyjść tym aparatem, a jeżeli wyszły to aparat a nie autor jest do ****

Canon zrobił aparat dla ludu, który nie ma pojęcia o fotografowaniu, a dodał tryby ręczne mając nadzieję, że część tego ludu kiedyś pewną wiedzę posiądzie,

jeżeli w trybach automatycznych mały ludek będzie focił takie kaszanki, to pojedzie kiedyś do kraju kwitnącej wiśni i wyrwie japońcom swoje 999$ z gardła bo większego kitu wcisnąć im nie mogli...skończyłem

highpc
    Guest

Domyślnie

a szczegolnie wspanila glebia ostrosci..... i ta plastykowa ostrosc w kompaktach bridge, widzialem odbitki z takich apaatow, dla mnie to zwykle kompakty, moj 300d moze nie ma tak ostrych fotek jak olympus ale upodabiaja sie na papierze do odbitek z analogow z dobrymi szkami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    posmiece tu jeszcze raz...
    tak w temacie glebi ostrosci:

http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/P7210180.JPG
    http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/P7260066.JPG
    http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/P7260078.JPG

czego tu brak?

P.

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

posmiece tu jeszcze raz...
    tak w temacie glebi ostrosci:
    stary zapodajesz prawie makro i przezywasz glebie ostrosi, zobacz tu zadne makro zdjecie ok 60 mm ogniskowa f 5,6 - tu to widze glebie ostrosci!

http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=388473
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

highpc , no to zes wyskoczyl..

moze rob olkiem zdjecia, ale nie pisz nic o glebi ostrosci...
    i niech tytus tez kupi olka.. i wszyscy beda szczesliwi

highpc
    Guest

Domyślnie

stary zapodajesz prawie makro i przezywasz glebie ostrosi, zobacz tu zadne makro zdjecie ok 60 mm ogniskowa f 5,6 - tu to widze glebie ostrosci!
    zrobione przed chwila, max co moge zrobic na moim kiepskim aparacie i obiektywie (max zoom) f 5.6, w wartosci artystyczne nie wnikam, kiepska lampka kompletnie nie ustawiona.

http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/P7260082.JPG

odleglosci miedzy kasetami: 10 cm

P.

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów